Ajankohtaiset osallistumisen paikat Uudellamaalla huhtikuu 2022

Olemme koonnet listauksen sote-uudistuksiin liittyvistä ajankohtaisista osallistumisen paikoista Uudellamaalla. Listaukseen on koottu yhteistyötilaisuuksia hyvinvointialueittain ja Helsingistä. Tilaisuuksia teemoina ovat yhteistyön tiivistäminen ja kehittäminen, järjestöavustukset sekä järjestöyhteistyörakenteet.

Helsinki

 • Helsingin kaupunki ja järjestöt – yhteistä työtä helsinkiläisten parhaaksi

Helsingin lasten ja perheiden parissa toimiva järjestöverkosto kutsuu yhteistyötapaamiseen torstaina 5.5.2022 klo 13.30–16, kaupungintalon tapahtumatori, Pohjoisesplanadi 11–13.

Tervetuloa mukaan apulaispormestarin kutsusta Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan yhteiskehittämiseen. Käymme rakentamaan yhteiseen työhön puitteita – tunnistamme toimivaa, kehitämme uutta. Varmaa on, että helsinkiläisten parhaaksi pystymme kehittyvään yhteiseen työhön kaupungin ja järjestöjen välillä.

Klo 13.30 Yhteistyöstä yhteiseen työhön, apulaispormestari Daniel Sazonov

Klo 13.45 Millaisin rakentein yhteiskehittämistä? Miten kehitämme yhdessä olemassa olevia ja perusteilla olevia perhekeskuksia? Miten kehitymme vaikuttavuuden arvioinnissa entistä paremmiksi (palvelutuotannossa, muussa toiminnassa)? Millaisella rakenteella tunnistamme muuttuvia ilmiöitä sote-toimialan kehittämisessä?

Klo 15.45 Yhteenvetoa ja jatkoaskeleet

Ilmoittautuminen viimeistään pe 29.4.2022 klo 16 seuraavasta linkistä:

https://helsingin-ensikoti-lv.creamailer.fi/…/e1p59aj4v8vtr

 • Webinaari sote-uudistuksen vaikutuksista ensi vuoden järjestöavustuksiin

Helsingin kaupunki järjestää 10.5.2022 kello 15–17.00 webinaarin sote-uudistuksen vaikutuksista ensi vuoden järjestöavustuksiin. Tilaisuus on suunnattu erityisesti niille toimijoille, jotka aikovat hakea sosiaali- ja terveystoimialan avustusta vuodelle 2023. Webinaarissa tehdään tilannekatsaus ja avataan keskustelua kaupungin ja järjestökentän välillä. Tilaisuuden kumppanina on Järjestöjen sote-muutostuki Uusimaa -hanke.

Ilmoittautuminen alla olevan linkin kautta. Voit myös ilmoittaa, että et pääse paikalle, mutta toivot webinaarin esitysmateriaalit sähköpostiisi. Kaikki ilmoittautuneet saavat lisätietoa sähköpostiinsa. Ilmoittautumislomakkeen kautta voi jättää kysymyksiä, jotka otetaan tilaisuuden valmistelussa huomioon.

Linkki ilmoittautumiseen: https://response.questback.com/helsote/8yyr2f8fdo

Julkaisemme lisätietoa huhtikuun aikana myös osoitteessa: https://www.hel.fi/sote/fi/paatoksenteko/jarjestoyhteistyo-ja-avustukset/ Webinaarin materiaalit julkaistaan heti tapahtuman jälkeen samalla verkkosivulla.

 • Järjestökuuleminen 10.5.2022 järjestöyhteistyön ja järjestöavustusten kaupunkiyhteisen mallin valmistelussa 

Helsinki kuulee järjestöjä sotepe-uudistuksen kynnyksellä. Helsingin kaupunki valmistelee järjestöyhteistyön ja järjestöavustusten kaupunkiyhteistä mallia.

Kaupunki kutsuu helsinkiläisjärjestöjä yhteiseen keskustelutilaisuuteen kaupungintalolle (Pohjoisesplanadi 11-13) ti 10.5.2022 kello 17:30-21. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla kello 17:30 ja varsinainen tilaisuus alkaa kello 18.

Aiheesta kiinnostuneita järjestöjä pyydetään ilmoittautumaan tästä linkistä. Paikalle toivotaan mukaan laajasti eri alojen järjestöjä. Tilaisuuteen mahtuu 300 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Järjestöyhteistyöstä, avustustoiminnan organisoinnista kaupungilla, asukasosallisuudesta sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen järjestöyhteistyöstä avataan myös verkkokysely kerrokantasi.hel.fi -palvelussa. Kysely on avoinna 4.-11.5.2022.

Lisätietoja ja tilaisuuden ohjelma löytyvät tästä.

Länsi-Uusimaa

 • Kohti hyvinvointialuetta: infotilaisuus asukkaille ja yhteistyökumppaneille 5.5.2022

Länsi-Uusimaan hyvinvointialue järjestää Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmisteluun liittyviä avoimia infotilaisuuksia. Seuraava tilaisuus on verkossa torstaina 5.5.2022 klo 17–18 suomeksi ja klo 18.15–19.15 ruotsiksi. Molemmat tilaisuudet järjestetään verkossa. Luvassa on tuoreet kuulumiset hyvinvointialueen valmistelusta: missä mennään juuri nyt ja mitä tapahtuu seuraavaksi.

Kohti hyvinvointialuetta: infotilaisuus asukkaille ja yhteistyökumppaneille 5.5.2022 | Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue (luvn.fi)

 • Järjestöavustuksista pidetään info lähiaikoina. Päivä tarkentuu, joten seuraathan ilmoitteluamme Facebookissa: Järjestöjen sote-muutostuki –Uusimaa: https://www.facebook.com/sotemuutostukiuusimaa
 • Ikäihmisten kanssa toimivien järjestöjen verkosto kokoontuu seuraavaksi 10.6.2022 klo 9–11. Asialista ja ilmoittautumislinkki tulossa lähiaikoina. Seuraa ilmoitustamme Facebookissa (https://www.facebook.com/sotemuutostukiuusimaa) ja ilmoittaudu mukaan!

Keski-Uusimaa

 • Tervetuloa rakentamaan Keski-Uudenmaan Järjestöneuvottelukuntaa!

Keski-Uudellamaalla rakennetaan nyt Järjestöneuvottelukuntaa. Järjestöneuvottelukunta koostuu teemaverkostojen edustajista. Teemaverkostot kokoontuvat toukokuussa ja valitsevat edustajansa.

Teemaverkostot kokoontuvat seuraavasti:

 • 4.5. klo 18.00–20.00 Vammaisten ja pitkäaikaissairaiden järjestöverkosto
 • 5.5.2022 klo 10.00–12.00 ja 24.5.2022 klo 10.00–12.00 Moniala- ja muiden järjestöjen verkosto
 • 10.5.2022 klo 10.00–12.00 Mielenterveys- ja päihdejärjestöjen verkosto
 • 10.5.2022 klo 12.00–14.00 Ikäihmisten kanssa toimivien järjestöjen verkosto
 • 18.5.2022 klo 13.00–14.30 Lasten ja perheiden kanssa toimivien järjestöjen verkosto

Lue lisää, mitä on suunniteltu Järjestöneuvottelukunnasta ja ilmoittaudu mukaan teemaverkostoihin tämän linkin kautta:

https://www.yhdistysverkosto.net/uutiset/tule-mukaan-jarjestoneuvottelukunna/

Tilaisuudet koko Uudenmaan alueelta

 • Uudenmaan verkostotilaisuus: Yhteistyötä yli sektorirajojen työllisyydenhoidossa
 • Uudenmaan työllisyystoimijat toivovat vahvempaa verkostoitumista ja tiedon jakamista. Verkostojen vahvistaminen on erityisen tärkeää, koska toimintaympäristössä tapahtuu isoja muutoksia. Tervetuloa kuulemaan, mitä ajankohtaista Uudenmaan työllisyydenhoidossa tapahtuu. Tilaisuuden järjestävät Vates-säätiön aluetoiminta, Uudenmaan Järjestöjen sote -muutostuki ja Hyte ry, Järjestöt työllisyyden kuntakokeilussa -hanke ja FDUV.
 • Aika: 25.5.2022 klo 9.00–12.00 Paikka: Oltermannikeskus (auditorio), Oltermannintie 8, Helsinki TAI etäosallistuminen Teamsin kautta.
 • Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Uudenmaan verkostotilaisuus | Vates

Tilaa HyTe ry:n uutiskirje

Haluatko tietää lisää järjestötoiminnasta Uudellamaalla?