Espoo juhli, järjestöt näkyivät ja tulivat tutuiksi

Aktiiviset ja kuntalaisia yhdistävät järjestöt ovat tärkeä osa puolen vuosisadan taivaltaan kaupunkina juhlivan Espoon elinvoimaa. Järjestöpiste oli siksi näkyvä osa myös Espoo juhlii -viikon tapahtumatarjontaa.

Vuosi 2022 on Espoolle juhlavuosi: kaupungiksi julistamisesta on tullut kuluneeksi pyöreät 50 vuotta. Teemavuoden kunniaksi perinteinen elokuun viimeisenä lauantaina vietettävä Espoo-päivä laajeni Espoo juhlii! -viikoksi.

Järjestöpiste pystytti telttansa niin koleana torstaina 25. elokuuta kuin heleänä lauantaina 27. elokuuta paraatipaikalle Tapiolan kauppakeskus Ainoan edustalle. Osa järjestöistä oli esillä Tapiolan kirjastossa. Mukana pisteellä oli myös Espoo-info.

”Olimme keskellä Tapiolaa, potentiaalisen kohderyhmän tavoitettavissa.”

HyTe ry:n organisoimalla järjestöpisteellä espoolaisille esitteli toimintaansa ja osallistumisen mahdollisuuksia yhteensä reilu tusina järjestöä, Asumisen Apu ry:stä Uudenmaan muistiluotsiin.

”Pikatestimme toimi hyvin ja kohtaamiemme henkilöiden kanssa syntyi hyviä keskusteluja.”

Järjestöpisteen ideana on tavoittaa järjestöjen toiminnasta kiinnostuneet ja itselleen tai läheiselleen hyvinvointia tukevaa toimintaa etsivät kaupunkilaiset siellä, missä he liikkuvat, ihmiseltä ihmiselle kasvokkain tietoa välittäen.

”Muutama tärkeä keskustelu, jossa ihmistä neuvottiin asiassa eteenpäin.”

Kiinnostusta eri järjestöjä kohtaan ilmeni Espoo juhlii -järjestöpisteellä kohtuullisen mukavasti tuulisesta torstaistakin huolimatta – muutama pisteelle poikenneista ohikulkijoista innostui lähtemään mukaan itselleen istuvaan toimintaan jo samana päivänä, ja juhlaviikon kontaktien satoa toivottavasti korjataan vielä pitkin syksyä uusien jäsenten hankintana ja vapaaehtoisten rekrytointeina.

”Järjestelyt ja info oli tosi toimivaa!”

Järjestöjen edustajien palaute tapahtumasta oli avointa ja positiivista sekä toiminnan kehittämiseen hyvillä huomioilla kannustavaa.

Järjestöpiste on kohtaamisen paikka

Järjestöpisteen tavoitteena on tarjota järjestöille mahdollisuus olla näkyvillä, markkinoida omaa toimintaansa, löytää uusia vapaaehtoisia tai perustoimintaansa osallistujia sekä verkostoitua muiden mukana olevien järjestöjen kanssa.

HyTe ry:n Järjestöjen tuki -tiimin Espoon Valikkoverkosto ja Espoon vieraskielisten järjestöjen tukena toimiva Kumppanuushautomo sopivat osallistuvien järjestöjen kanssa järjestöpisteen käytöstä ja varustelusta toiminnan esittelyyn sekä hoitavat pisteiden markkinointia niin omilla kanavillaan kuin tilan tai tapahtuman järjestäjien suuntaan.

Tilaa HyTe ry:n uutiskirje

Haluatko tietää lisää järjestötoiminnasta Uudellamaalla?