Tukea vapaaehtoistoiminnan järjestämiseen Espoossa

Vapaaehtoistoimintaa järjestävä toimija voi saada tukea työlleen Espoon valikkoverkostosta. Verkoston toiminnassa mukana olevat yhteisöt jakavat osaamistaan vapaaehtoistoiminnan järjestämisessä, yhdistävät voimavarojaan ja kehittävät toimintaa yhdessä vertaisoppimisen periaatteella.

Espoon Valikkoverkosto on yli sadan yhteisön foorumi, joka kokoaa yhteen vapaaehtoistoimintaa organisoivia tahoja kolmannelta sektorilta, Espoon kaupungilta ja seurakunnista. Espoon valikkoverkosto on osa Kansalaisareenan koordinoimaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden valtakunnallista verkostoa.

Espoon valikkoverkoston toiminnan perusta


VERTAISUUTTA JA VERKOSTOITUMISTA

Espoon valikkoverkosto koordinaattorikahvitKoordinaattorikahvit ovat verkoston lämminhenkinen perinne, jossa vapaaehtoistoimijat tapaavat säännöllisesti. Jokaisessa tilaisuudessa vaihdetaan kuulumisia ja ajatuksia, kuullaan asiaohjelmaa tai keskitytään tiettyyn teemaan vaihtaen hyviä käytäntöjä. Kahvien rinnalla jatkuvana toimintamuotona on vertaisvierailu, joka mahdollistaa yhteisöjen välisen fasilitoidun vertaisoppimisen ja tuen toiminnan kehittämiseen sekä keskinäiseen tutustumisen yhteisen aiheen äärellä. Valikolla on oma Facebook-ryhmä, jossa voi tiedottaa tai keskustella päivän polttavista teemoista muiden verkostolaisten kanssa.


OPPIMISTA JA OSAAMISEN JAKAMISTA

Espoon valikkoverkosto oppiminen ja osaaminenTavoitteena on vahvistaa ja ylläpitää verkostolaisten tietotaitoa ja osaamista, ja siksi verkostolaiset voivat osallistua infotilaisuuksiin ja koulutuksiin tai työryhmiin esimerkiksi yhteisten kampanjoiden yhteydessä. Espoon valikkoverkosto on siis oiva paikka esimerkiksi vasta aloittaneelle vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille oppia käytännön työn pariin, kuin myös kokeneemmalle konkarille jakaa osaamistaan ja käytäntöjään eteenpäin.


VOIMAVAROJEN YHDISTÄMISTÄ JA YHTEISTYÖTÄ

Espoon valikkoverkosto yhdessä tekeminenVerkostoissa on voimaa, ja siksi verkosto tuottaa yhdessä vuosittain erilaisia vapaaehtoisten rekrytointi- ja toimintaa esitteleviä tilaisuuksia kuten Startti vapaaehtoisuuteen osana Espoo-päivää (v. 2021 Hyvä kiertämään!), ilmoittaa vapaaehtoistoiminnan koulutuksista Länsiväylässä ja järjestää kiitosjuhlan vapaaehtoisille (v.2021 käytiin elokuvissa). Verkosto tekee myös yhteistyötä julkisen sektorin kanssa: esim. Kumppanuusfoorumi, Osalliseksi yhdistyksessä -tapahtuma (järjestötoiminnan esittely julkisen sektorin työntekijöille) ja esittelyt järjestöpisteillä.


VAPAAEHTOISTOIMINNAN NÄKYVYYTTÄ

Espoon valikkoverkosto järjestötorittVerkoston tavoitteena on lisätä vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä. Verkostolaisilla on mahdollisuus tuoda toimintaa esille julkisen sektorin ja oppilaitosten tiloissa, tapahtumissa ja uudistuvassa Uusimaalaiset.fi -järjestötietopalvelussa. Järjestötoreihin ja -pisteisiin liittyvää yhteistyötä tehdään muassa Omnian ja Ison Omenan Palvelutorin kanssa (ilmoittautuminen Ison Omenan järjestöpisteelle täältä). Sairaaloissa järjestöt voivat pitää teemapäiviä osana OLKA-toimintaa (lisätietoja teemapäivistä ja varausohjeet täältä).

Viimeisimmät valikkoverkoston uutiset

Lisätietoja

Anu Häkkinen
asiantuntija
Vapaaehtoistoiminnan Valikko-verkosto

+358 (0)50 329 5435
etunimi.sukunimi@hyte.fi

TULEVIA TAPAHTUMIA ESPOON VALIKKOVERKOSTOSSA

(päivitetty 29.4.2022)

 

HUHTIKUU

JÄRJESTÖPISTE ISON OMENAN PALVELUTORILLA MA 11.4. – TI 17.5.

Onko järjestölläsi tai yhteisölläsi toimintaa, jota haluat esitellä yleisölle? Tule järjestämään toimintaa Ison Omena palvelutorin Järjestöpisteelle!

Järjestöpiste on avoinna maanantaisin ja tiistaisin klo 13 – 16 aikavälillä 11.4.2022 – 17.5.2022 Ison Omenan palvelutorilla Stagella (kirjaston yhteydessä) sekä Järjestökäytävällä (terveysaseman vieressä).

Järjestöpiste on hyvä tilaisuus markkinoida järjestösi tai yhteisösi toimintaa palvelutorin ja kirjaston kävijöille, julkisen sektorin työntekijöille, löytää uusia vapaaehtoisia tai osallistujia omaan toimintaan sekä verkostoitua muiden mukana olevien järjestöjen kanssa. HyTe ry on sopinut tilojen käytöstä ja hoitaa järjestöpisteiden markkinoinnin palvelutorin suuntaan.

Toivomme, että järjestöpisteelle ilmoittuva suunnittelee pisteellä järjestettäväksi tekemistä tai toimintaa, joka houkuttelee palvelutorin ja kirjaston kävijöitä paikalle tutustumaan. Tällaista osallistavaa toimintaa voi olla esimerkiksi tietovisa, arpajaiset, askartelu ja erilaiset testit ja kyselyt.

Lue lisää ja varaa aikasi lomakkeelta täältä
(14.4. alkaen ilmoittautuminen varasijoille)

TOUKOKUU

ESPOON VALIKKORYHMÄN JA KANSALAISAREENAN VALIKKOSEMINAARI/-WEBINAARI ESPOON JÄRJESTÖJEN PÄIVÄSSÄ TO 5.5.2022 KLO 15.00-16.30
Aiheena Vapaaehtoisten rekrytointi ja sitouttaminen

Kerromme valikkoseminaarissa/-webinaarissa vapaaehtoisten rekrytoinnista, motivoimisesta ja sitouttamisesta. Kuulemme vuoden 2020 Vuoden vapaaehtoisen Paula-Sirkka Vähämäen ajatuksia ja aikaa on varattu myös keskustelulle. Puhujana on projektikoordinaattori Satu Puolitaival Kansalaisareena ry:stä.

Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä Espoon keskuksessa valtuustotalolla Espoon järjestöjen päivän osallistujana tai etänä Kansalaisareenan valikkowebinaarissa.

Haluatko tulla paikan päälle seuraamaan valikkoseminaaria? Ilmoittaudu mukaan Espoon järjestöjen päivään täällä.

Haluatko osallistua webinaariin etänä? Ilmoittaudu mukaan Kansalaisareenan kautta.

 

KOORDINAATTORIKAHVIT TO 12.5.2022 klo 09.00 – 11.00
Teemakahvit: Espoo juhlii! -viikon ideointi- ja suunnittelutapaaminen

Tilaisuus järjestetään HyTen kansalaistoiminnankeskuksessa Tapiolassa (os. Kauppamiehentie 6, Espoo)

Tervetuloa tapaamaan muita Espoon valikkoverkostolaisia! Koordinaattorikahvit ovat lämminhenkisiä tilaisuuksia, joissa verkostoidutaan sekä jaetaan ajatuksia ja vertaistukea toisiltamme oppien.

Espoo juhlii!-viikko on upea tilaisuus levittää vapaaehtoistoiminnan ilosanomaa yhdessä. Onko yhteisölläsi ohjelmaa, jota voisitte toteuttaa osana Espoo juhlii!-viikkoa? Onko yhteisöllänne mahdollisuus järjestää omalta alueelta tilaa ohjelmaa varten? Haluatko saada yhteisönne vapaaehtoistoiminnan esille viikon aikana?

Mikäli vastasit johonkin yllä olevista kyllä tai edes ehkä, tule mukaan näille kahveille ideoimaan, suunnittelemaan ja lyömään lukkoon alustavia vastuita koskien verkoston yhteistä ohjelmaa.

Mikäli ajankohta ei sovi, laita 11.5. klo 12 mennessä viestiä Anu Häkkiselle anu.hakkinen@hyte.fi ja kerro miten teidän yhteisönne voisi olla Espoo juhlii! -viikolla.

Ilmoittautuminen tästä linkistä

KESÄKUU


KESÄRETKI ISO VASIKKASAAREEN to 2.6. klo 9-15

Kesän avaava virkistyspäivä järjestö- ja vapaaehtoistoimijoille järjestetään Isossa Vasikkasaaressa 2.6.2022 klo 9.00–15.00. Järjestä kesän avajaiset jäsenille tai vapaaehtoistoiminnassa mukava oleville – tai tule muuten vain virkistäytymään muiden yhteisöjen kanssa. Virkistyspäivä on maksuton ja avoin kaikille järjestötoimijoille, vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville, järjestöjen jäsenille ja järjestötoiminnasta kiinnostuneille.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä https://hyte.fi/kesan-avaava-virkistyspaiva-jarjesto-ja-vapaaehtoistoimijoille-jarjestetaan-isossa-vasikkasaaressa-2-6-2022-klo-9-00-15-00/

HEINÄKUU

Espoon valikkoverkosto kesälomailee.

ELOKUU

  • Tiedoksi: Esiintymiskoulutus järjestötoimijoille (etusijalla Espoo juhlii! -viikon tekijät) 17.8. klo 15-17
  • Tiedoksi: Espoo juhlii -viikko 23-27.8. ja vapaaehtoistoiminnan esittely
  • Tiedoksi: Avoimien vapaaehtoistehtävien ja koulutusten ilmoitus Länsiväylässä

SYYSKUU

  • Ei vielä tietoja

LOKAKUU

  • Tiedoksi: Vapaaehtoisten kiitosjuhlan suunnittelu alkaa
  • Tiedoksi: Järjestöbasaari Ominan Tapiolan toimipisteessä 26.10.

MARRASKUU

  • Tiedoksi: Vapaaehtoisten kiitosjuhla

JOULUKUU

  • Ei vielä tietoja

 

Onko sinulla ideoita ohjelmaan? Valikon ohjelma on aina verkostolaisten näköinen! Toiveet ja ehdotukset anu.hakkinen@hyte.fi

 

ESPOON VALIKKOVERKOSTON JÄSENYHTEISÖT

Tilaa HyTe ry:n uutiskirje

Haluatko tietää lisää järjestötoiminnasta Uudellamaalla?