Tukea vapaaehtoistoiminnan järjestämiseen

Vapaaehtoistoimintaa järjestävä henkilö voi saada tukea työlleen muilta vapaaehtoistoimintaa koordinoivilta henkilöiltä. Verkoston toiminnassa mukana olevat yhteisöt jakavat osaamistaan vapaaehtoistoiminnan järjestämisessä, yhdistävät voimavarojaan ja kehittävät toimintaa yhdessä vertaisoppimisen periaatteella.

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden ammatilliseen verkostoon kuuluu henkilöitä yli sadasta yhteisöstä – järjestöistä, julkiselta sektorilta ja seurakunnista.


TOIMINNAN PERUSTA

VERTAISUUTTA JA VERKOSTOITUMISTA

Koordinaattorikahvit
Koordinaattorikahvit ovat verkoston lämminhenkinen perinne, jossa vapaaehtoistoimijat tapaavat säännöllisesti. Jokaisessa tilaisuudessa vaihdetaan kuulumisia ja ajatuksia, kuullaan asiaohjelmaa tai keskitytään tiettyyn teemaan vaihtaen hyviä käytäntöjä. 

Verkostolla on myös oma Facebook-ryhmä, jossa voi tiedottaa tai keskustella päivän polttavista teemoista muiden verkostolaisten kanssa.

OPPIMISTA JA OSAAMISEN JAKAMISTA

Koulutukset ja infotilaisuudet järjestöille
Tavoitteena on vahvistaa ja ylläpitää verkostolaisten tietotaitoa ja osaamista, ja siksi verkostolaiset voivat osallistua infotilaisuuksiin ja koulutuksiin tai työryhmiin esimerkiksi yhteisten kampanjoiden yhteydessä. Verkosto on siis oiva paikka esimerkiksi vasta aloittaneelle vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille oppia käytännön työn pariin, kuin myös kokeneemmalle konkarille jakaa osaamistaan ja käytäntöjään eteenpäin. 

VOIMAVAROJEN YHDISTÄMISTÄ JA YHTEISTYÖTÄ


Verkostoissa on voimaa, ja siksi verkosto tuottaa yhdessä vuosittain erilaisia vapaaehtoisten rekrytointi- ja toimintaa esitteleviä tilaisuuksia esim. osana Espoo-päivää, ilmoittaa vapaaehtoistoiminnan koulutuksista Länsiväylässä ja järjestää kiitosjuhlan vapaaehtoisille (v.2021 käytiin elokuvissa). Verkosto tekee myös yhteistyötä julkisen sektorin kanssa: esim. Kumppanuusfoorumi, Osalliseksi yhdistyksessä -tapahtuma (järjestötoiminnan esittely julkisen sektorin työntekijöille) ja esittelyt järjestöpisteillä.

VAPAAEHTOISTOIMINNAN NÄKYVYYTTÄ

Toiminnan esittely
Verkoston tavoitteena on lisätä vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä ja saada innostettua uusia ihmisiä vapaaehtoistoiminnan pariin. Lue lisää, mitä tukea voit saada toiminnan markkinointiin ja viestintään: Markkinoinnin ja viestinnän tuki – HyTe

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden verkosto on ns. Valikkoverkosto-toimintaa. Espoon Valikko-verkosto kuuluu Kansalaisareenan koordinoimaan vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden valtakunnalliseen verkostoon.

Viimeisimmät uutiset

Järjestöissä osataan ja opitaan

Syksy on tyypillisesti aloittamisen ja uuden aikaa: moni meistä on löytänyt inspiroivan harrastuksen, suunnannut kansanopiston kursseille tai hakeutunut tekemään vapaaehtoistoimintaa järjestöihin ja

Lue lisää »

TAPAHTUMAKALENTERI 2022

JOULUKUU

 • VERKOSTOITUMINEN / VIRKISTYS: Valojuhla ti 13.12. klo 15.30- 18.00 yhdessä Kumppanuushautomo verkoston ja aktiiviset järjestöt verkoston kanssa. Tervetuloa juhlimaan kulunutta vuotta ja nauttimaan hyvästä seurasta! Tilaisuus järjestetään HyTe ry:n Kansalaistoiminnankeskuksen Sali (2 krs.), Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo. Ilmoittaudu mukaan tästä.

 • VERKOSTOITUMINEN / VIRKISTYS: Vapaaehtoisten kiitosjuhla la 10.12.

 • VERKOSTOITUMINEN / VIRKISTYS: Koordinaattoririisipuurot to 1.12. klo 9.00-11.00 (livenä Tapiolassa) Huom! Ajankohta muuttunut. I  Tilaisuuden tarkempi kuvaus: rento vuoden viimeinen kokoontuminen riisipuuron äärellä. Ideoidaan Espoon valikkoverkoston v. 2023 webinaaria.  Lisätietoa ja ilmoittautumiseen tästä.  

MARRASKUU

 • VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI: Hello Perheet! -tapahtuma Espoossa kauppakeskus Isossa Omenassa MEET-torilla & Chapplessa ti 15.11.2022. Tapahtuma on suunnattu espoolaisille lapsiperheille. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Hello Espoo! -info, HyTe ry ja Kirkko Espoossa. Tervetuloa mukaan esittelemään järjestösi toimintaa! Lisätiedot ja ilmoittautumiseen tästä. 

 • KOULUTUS: Koordinaattoriglögit to 8.11. klo 9.00-11.00 (etänä) I Teemana DIGITAALINEN VAPAAEHTOISUUS. Tilaisuuden tarkempi kuvaus: Tule linjoille kuulemaan, kun Espoon valikkoverkoston jäsenet Anu Molarius ja Anu Alapartanen Sekasin Kollektiivista kertovat Sekasin-chatista ja sen digitaalisen vapaaehtoisuuden mallista. Saat vinkkejä digitaalisen vapaaehtoistoiminnan kehittämiseksi ja kuulet myös, miten järjestösi voisi lähteä mukaan Sekasin-chat vapaaehtoistoiminnan organisoijaksi. Tilaisuuden lopussa pohdimme pienryhmissä mitä uusia ideoita digitaalisen vapaaehtoisuuden-malli herätti ja miten ideoita voisi jatkokehitellä. Lisätietoa ja ilmoittautumiseen tästä. 
 • KOULUTUS: Koulutusinfo ti 1.11. klo 14.00-15.00 (etänä) I Kaipaatko lisää virtaa työhön? Aloita opinnot työn ohessa! Humanistinen ammattikorkeakoulu tarjoaa 15 op:n laajuista ”Vapaaehtoistoiminnan johtaminen” -koulutuskokonaisuutta, josta lehtori Juha Iso-Aho  tulee kertomaan verkostolaisille. Tervetuloa infoon kuulemaan koulutuksesta ja kysymään mieltä askarruttavat asiat! Lisätietoa ja linkki ilmoittautumiseen.

LOKAKUU

 • VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI: Järjestöbasaari Omnian Tapiolan toimipisteessä ke 26.10. Tilaisuuden tarkempi kuvaus: tule basaarille esittelemään järjestösi toimintaa ja houkuttelemaan uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaanne! Lisätietoa ja ilmoittautumiseen tästä.

 • KOULUTUS: Koordinaattorikahvit ke 12.10. klo 14-16 (livenä Tapiolassa) I  Teemana VAPAAEHTOISTOIMINNAN AJANKOHTAISET ILMIÖT. Tilaisuuden tarkempi kuvaus: Mitkä aiheet ja teemat puhuttavat vapaaehtoistoiminnan kentällä? Tule kuulemaan  Kansalaisareenan Pinja Niemistä, joka johdattaa verkostolaiset ajankohtaisten teemojen äärelle. Tilaisuus on keskusteleva ja tarkoitus on myös yhdessä pohtia ajankohtaisia asioita ja niiden vaikutuksia omaan työhön.  Lisätietoa ja ilmoittautumiseen tästä. 
 • KOULUTUS: Koordinaattorikahvit ke 5.10. klo 9.00-11.00 (etänä), teemana KIELITIETOISUUS VAPAAEHTOISTOIMINNASSA. Tilaisuuden tarkempi kuvaus: kielitietoisuus tarkoittaa esimerkiksi omien kielellisten valintojen arviointia ja muokkaamista tilanteeseen sopivaksi. Kielitietoinen toiminta poistaa osallistumisen ja ymmärtämisen esteitä. Aihe on tärkeä erityisesti sinulle, joka toimit vieraskielisten vapaaehtoisten kanssa tai pohdit keinoja, miten saisitte lisää vieraskielisiä vapaaehtoisia mukaan toimintaanne. Aiheeseen johdattelee Omnian kouluttaja Satu Luhtanen. Sadun infon jälkeen pohdimme yhdessä, miten voimme käytännön työssä hyödyntää oppeja kielitietoisuudesta. Lisäksi Satu kertoo lyhyesti Espoon työväenopiston tarjonnasta.  Lisätietoa ja ilmoittautumiseen tästä.

SYYSKUU

 • VERKOSTOITUMINEN / VRKISTYS: Vapaaehtoisten kiitosjuhlan suunnittelutyöryhmä aloittaa to 29.9. klo 14.00-16.00. Tilaisuuden tarkempi kuvaus: tule suunnittelemaan vapaaehtoisten yhteistä virkistystilaisuutta joulukuulle 2022! Yhdistämällä viisaat päät ja resurssit, toteutamme upeille vapaaehtoisillemme mukavan tilaisuuden, jonka myötä kiitämme heitä valtavan arvokkaasta vapaaehtoistyöstä. Voit esim. suunnitella kutsukirjettä, ideoida sisältöä tai tulla tapahtumaan lämmittämään glögiä – sinä päätät, miten osallistut. Tapahtuma tuotetaan talkoohenkisesti, ja jokaisen panos on tärkeä. Lisätietoa ja linkki ilmoittautumiseen. 

 • VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI: Espoon järjestöjen päivä to 8.9. klo 9-17 Katso lisää tästä.
 • VERKOSTOITUMINEN / VIRKISTYS: Koordinaattorikahvit to 1.9. klo 14.15-16.00 (livenä) I Startti syksyyn jäätelökahvien merkeissä Lapinlahdessa Helsingissä, lisätietoa ja ilmoittautumiseen tästä.

ELOKUU

 • VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI: Espoo juhlii -viikko ja vapaaehtoistoiminnan esittely Tapiolan järjestötorilla to 25.8 ja la 27.8. Katso lisää tästä.

Lisätietoja

Jussi Sorsimo 
kehityspäällikkö 

vapaaehtoistoiminnan tuki 

Espoon Valikko-verkosto

+358 (0)400 561 040
etunimi.sukunimi@hyte.fi

ESPOON VALIKKOVERKOSTON JÄSENYHTEISÖT

Tilaa HyTe ry:n uutiskirje

Haluatko tietää lisää järjestötoiminnasta Uudellamaalla?