Tukea vapaaehtoistoiminnan järjestämiseen

Vapaaehtoistoimintaa järjestävä toimija voi saada tukea työlleen Espoon valikkoverkostosta. Verkoston toiminnassa mukana olevat yhteisöt jakavat osaamistaan vapaaehtoistoiminnan järjestämisessä, yhdistävät voimavarojaan ja kehittävät toimintaa yhdessä vertaisoppimisen periaatteella.

Espoon Valikkoverkosto on yli sadan yhteisön foorumi, joka kokoaa yhteen vapaaehtoistoimintaa organisoivia tahoja kolmannelta sektorilta, Espoon kaupungilta ja seurakunnista. Espoon valikkoverkosto on osa Kansalaisareenan koordinoimaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden valtakunnallista verkostoa.

Espoon valikkoverkoston toiminnan perusta


VERTAISUUTTA JA VERKOSTOITUMISTA

Espoon valikkoverkosto koordinaattorikahvitKoordinaattorikahvit ovat verkoston lämminhenkinen perinne, jossa vapaaehtoistoimijat tapaavat säännöllisesti. Jokaisessa tilaisuudessa vaihdetaan kuulumisia ja ajatuksia, kuullaan asiaohjelmaa tai keskitytään tiettyyn teemaan vaihtaen hyviä käytäntöjä. Valikolla on oma Facebook-ryhmä, jossa voi tiedottaa tai keskustella päivän polttavista teemoista muiden verkostolaisten kanssa.


OPPIMISTA JA OSAAMISEN JAKAMISTA

Espoon valikkoverkosto oppiminen ja osaaminenTavoitteena on vahvistaa ja ylläpitää verkostolaisten tietotaitoa ja osaamista, ja siksi verkostolaiset voivat osallistua infotilaisuuksiin ja koulutuksiin tai työryhmiin esimerkiksi yhteisten kampanjoiden yhteydessä. Espoon valikkoverkosto on siis oiva paikka esimerkiksi vasta aloittaneelle vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille oppia käytännön työn pariin, kuin myös kokeneemmalle konkarille jakaa osaamistaan ja käytäntöjään eteenpäin.


VOIMAVAROJEN YHDISTÄMISTÄ JA YHTEISTYÖTÄ

Espoon valikkoverkosto yhdessä tekeminenVerkostoissa on voimaa, ja siksi verkosto tuottaa yhdessä vuosittain erilaisia vapaaehtoisten rekrytointi- ja toimintaa esitteleviä tilaisuuksia esim. osana Espoo-päivää, ilmoittaa vapaaehtoistoiminnan koulutuksista Länsiväylässä ja järjestää kiitosjuhlan vapaaehtoisille (v.2021 käytiin elokuvissa). Verkosto tekee myös yhteistyötä julkisen sektorin kanssa: esim. Kumppanuusfoorumi, Osalliseksi yhdistyksessä -tapahtuma (järjestötoiminnan esittely julkisen sektorin työntekijöille) ja esittelyt järjestöpisteillä.


VAPAAEHTOISTOIMINNAN NÄKYVYYTTÄ

Espoon valikkoverkosto järjestötorittVerkoston tavoitteena on lisätä vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä. Verkostolaisilla on mahdollisuus tuoda toimintaa esille julkisen sektorin ja oppilaitosten tiloissa, tapahtumissa ja Lähellä.fi -järjestötietopalvelussa. Järjestötoreihin ja -pisteisiin liittyvää yhteistyötä tehdään muassa Omnian ja Ison Omenan Palvelutorin kanssa. Sairaaloissa järjestöt voivat pitää teemapäiviä osana OLKA-toimintaa (lisätietoja teemapäivistä ja varausohjeet täältä)

Viimeisimmät Espoon valikkoverkoston uutiset

Järjestöissä osataan ja opitaan

Syksy on tyypillisesti aloittamisen ja uuden aikaa: moni meistä on löytänyt inspiroivan harrastuksen, suunnannut kansanopiston kursseille tai hakeutunut tekemään vapaaehtoistoimintaa järjestöihin ja

Lue lisää »

Lisätietoja

Inka Averin
asiantuntija
vapaaehtoistoiminnan tuki 

Espoon Valikko-verkosto

+358 (0)50 329 5435
etunimi.sukunimi@hyte.fi

ESPOON VALIKKOVERKOSTON TAPAHTUMAKALENTERI 2022

ELOKUU

SYYSKUU

  • Koordinaattorikahvit 1.9. klo 14.15-16.00 (livenä) I Startti syksyyn jäätelökahvien merkeissä Lapinlahdessa Helsingissä, lisätietoa ja ilmoittautumiseen tästä.
  • Vapaaehtoisten kiitosjuhlan suunnittelutyöryhmä aloittaa 29.9. klo 14.00-16.00. Tilaisuuden tarkempi kuvaus: tule suunnittelemaan vapaaehtoisten yhteistä virkistystilaisuutta joulukuulle 2022! Yhdistämällä viisaat päät ja resurssit, toteutamme upeille vapaaehtoisillemme mukavan tilaisuuden, jonka myötä kiitämme heitä valtavan arvokkaasta vapaaehtoistyöstä. Voit esim. suunnitella kutsukirjettä, ideoida sisältöä tai tulla tapahtumaan lämmittämään glögiä – sinä päätät, miten osallistut. Tapahtuma tuotetaan talkoohenkisesti, ja jokaisen panos on tärkeä. Lisätietoa ja linkki ilmoittautumiseen. 

LOKAKUU

  • Koordinaattorikahvit 5.10 klo 9.00-11.00 (etänä), teemana KIELITIETOISUUS VAPAAEHTOISTOIMINNASSA. Tilaisuuden tarkempi kuvaus: kielitietoisuus tarkoittaa esimerkiksi omien kielellisten valintojen arviointia ja muokkaamista tilanteeseen sopivaksi. Kielitietoinen toiminta poistaa osallistumisen ja ymmärtämisen esteitä. Aihe on tärkeä erityisesti sinulle, joka toimit vieraskielisten vapaaehtoisten kanssa tai pohdit keinoja, miten saisitte lisää vieraskielisiä vapaaehtoisia mukaan toimintaanne. Aiheeseen johdattelee Omnian kouluttaja Satu Luhtanen. Sadun infon jälkeen pohdimme yhdessä, miten voimme käytännön työssä hyödyntää oppeja kielitietoisuudesta. Lisäksi Satu kertoo lyhyesti Espoon työväenopiston tarjonnasta.  Lisätietoa ja ilmoittautumiseen tästä.
  • Koordinaattorikahvit 12.10. klo 14-16 (livenä Tapiolassa) I  Teemana VAPAAEHTOISTOIMINNAN AJANKOHTAISET ILMIÖT. Tilaisuuden tarkempi kuvaus: Mitkä aiheet ja teemat puhuttavat vapaaehtoistoiminnan kentällä? Tule kuulemaan  Kansalaisareenan Pinja Niemistä, joka johdattaa verkostolaiset ajankohtaisten teemojen äärelle. Tilaisuus on keskusteleva ja tarkoitus on myös yhdessä pohtia ajankohtaisia asioita ja niiden vaikutuksia omaan työhön.  Lisätietoa ja ilmoittautumiseen tästä. 
  • Järjestöbasaari Omnian Tapiolan toimipisteessä 26.10. Tilaisuuden tarkempi kuvaus: tule basaarille esittelemään järjestösi toimintaa ja houkuttelemaan uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaanne! Lisätietoa ja ilmoittautumiseen tästä.

MARRASKUU

  • Koulutusinfo 1.11. klo 14.00-15.00 (etänä) I Kaipaatko lisää virtaa työhön? Aloita opinnot työn ohessa! Humanistinen ammattikorkeakoulu tarjoaa 15 op:n laajuista ”Vapaaehtoistoiminnan johtaminen” -koulutuskokonaisuutta, josta lehtori Juha Iso-Aho  tulee kertomaan verkostolaisille. Tervetuloa infoon kuulemaan koulutuksesta ja kysymään mieltä askarruttavat asiat! Lisätietoa ja linkki ilmoittautumiseen.
  • Koordinaattoriglögit 8.11. klo 9.00-11.00 (etänä) I Teemana DIGITAALINEN VAPAAEHTOISUUS. Tilaisuuden tarkempi kuvaus: Tule linjoille kuulemaan, kun Espoon valikkoverkoston jäsenet Anu Molarius ja Anu Alapartanen Sekasin Kollektiivista kertovat Sekasin-chatista ja sen digitaalisen vapaaehtoisuuden mallista. Saat vinkkejä digitaalisen vapaaehtoistoiminnan kehittämiseksi ja kuulet myös, miten järjestösi voisi lähteä mukaan Sekasin-chat vapaaehtoistoiminnan organisoijaksi. Tilaisuuden lopussa pohdimme pienryhmissä mitä uusia ideoita digitaalisen vapaaehtoisuuden-malli herätti ja miten ideoita voisi jatkokehitellä. Lisätietoa ja ilmoittautumiseen tästä. 
  • Järjestöbasaari tai järjestöpiste (ajankohta ja muut tiedot tarkentuvat)

JOULUKUU

  • Koordinaattoririisipuurot 1.12. klo 9.00-11.00 (livenä Tapiolassa) Huom! Ajankohta muuttunut. I  Tilaisuuden tarkempi kuvaus: rento vuoden viimeinen kokoontuminen riisipuuron äärellä. Ideoidaan kevyesti Espoon valikkoverkoston v. 2023 webinaaria ja askarrellaan samalla joulukortteja vapaaehtoisille.  Puurot ja askartelutarvikkeet tarjoaa HyTe ry. Lisätietoa ja ilmoittautumiseen tästä. 
  • Vapaaehtoisten kiitosjuhla (päivämäärä vielä avoin)

ESPOON VALIKKOVERKOSTON JÄSENYHTEISÖT

Tilaa HyTe ry:n uutiskirje

Haluatko tietää lisää järjestötoiminnasta Uudellamaalla?