Kutsu järjestöjen infotilaisuuteen vuoden 2023 järjestöavustuspäätöksistä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella

Tapahtuman aika: Keskiviikkona 26.10.2022 klo 16:00.

Tapahtuman paikka: HyTe ry - Kansalaistoiminnankeskus "Sali", Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo

Tule kuulemaan aluehallituksen päätökset vuoden 2023 järjestöavustuksista Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella keskiviikkona 26.10.2022 klo 16:00.

Kaikki ennakkoon paikan päälle ilmoittautuneet osallistujat mahtuvat mukaan. Livetilaisuus järjestetään HyTe ry:n tiloissa. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Osoite: Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo / Kansalaistoiminnankeskus 2.krs ”Sali”

Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös verkossa. Verkkotilaisuuteen ilmoittautuneille on toimitettu Teams-kokouslinkki sähköpostitse.

Infossa kerrotaan ajankohtaista tietoa hyvinvointialueen järjestöavustuspäätöksistä ja vastataan ennakkoon esitettyihin kysymyksiin.

Tervetuloa!

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tiedote järjestöille

Aluehallitus päätti 10.10.2022 kokouksessaan:

1. järjestöjen toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi myöntää avustuksia 1.1.2023-31.12.2023 väliselle ajalle siten, kuin Länsi-Uudenmaan kuntien (Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori) sote-toimielimet ovat vuodelle 2022 myöntäneet;

2. myöntää avustuksia myös muutamille järjestöille, joille ei ole vuodelle 2022 myönnetty avustuksia sillä perusteella, että vuonna 2021 myönnetyt avustukset jäivät koronaviruspandemian vuoksi käyttämättä ja siirtyivät vuodelle 2022;

3. että avustukset voidaan maksaa järjestöille, jotka ilmoittavat halukkuudestaan vastaanottaa avustusta sekä, jotka hyvinvointialueen selvityksessä ovat ilmoittaneet edelleen täyttävänsä kriteerit, jotka on mainittu kuntien sote-toimielinten päätöksissä ja

4. todeta, että hallintosäännön mukaisesti tulevaisuus- ja kehittämislautakunta aloittaa varsinaisten avustuskriteerilinjausten valmistelun. Aluehallituksen lisäys: Tässä yhteydessä on huomioitava hyvinvointialueen asukkaiden tarpeet, avustuksen perusteet hyvinvointialueen toiminnan kannalta sekä järjestöjen yhdenvertainen kohtelu.

Hyvinvointialue ottaa yhteyttä lokakuun aikana vuonna 2022 avustusta saaneisiin järjestöihin ja selvittää, toteuttavatko ne yhä vastaavaa toimintaa, kuin mihin avustusta on silloin myönnetty. Samalla järjestöt ilmoittavat, onko avustus tarpeen vuodelle 2023. Järjestöjen ei siis itse tarvitse olla yhteydessä Hyvinvointialueeseen.

Hyvinvointialueen avustuskriteerit vuodelle 2024 valmistellaan yhteistyössä kuntien ja järjestöjen kanssa. Tavoitteena on selkeyttää, minkälaista järjestötoimintaa hyvinvointialue avustaa jatkossa.

Tilaa HyTe ry:n uutiskirje

Haluatko tietää lisää järjestötoiminnasta Uudellamaalla?