Mitä teemme?

HyTe ry tarttuu yhteiskunnan epäkohtiin ja rakentaa  hyvinvointia edistäviä toimia yhdessä kumppanien kanssa. Saamme rahoituksemme julkisista varoista, pääosin STEAlta. Kehitämme strategiamme mukaisesti uusia hyvinvointia edistävien toimintojen ja yhteistyön muotoja.

 Tervetuloa tutustumaan hankkeisiimme ja palveluihimme! 

OLKA®-toiminta

Verkosto koordinoi järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa HUSin sairaaloissa ja johtaa HUSin kanssa valtakunnallista OLKA-verkostoa. OLKA-toiminta yhdistää järjestöjen osaamisen osaksi potilaan palvelukokonaisuutta. OLKA vastaa Vertaistalo.fi -sivustosta ja Toivo-vertaostukisovelluksesta. OLKA jatkaa Vertaisresepti-hankkeen (2011-2016) toimintaa.

Kumppanuushautomo

Kumppanuushautomo on maahanmuuttajajärjestöjen ja muiden kotoutumista edistävien toimijoiden verkosto Espoossa. Toiminnassamme on mukana mm. yhdistyksiä, kaupungin toimialoja, oppilaitoksia sekä seurakuntia ja muita uskonnollisia yhteisöjä.

Valikkoverkosto

Espoon Valikkoverkosto (ent. Vapaaehtoisverkosto) on yli sadan yhteisön foorumi, joka kokoaa yhteen vapaaehtoistoimintaa organisoivia tahoja kolmannelta sektorilta, Espoon kaupungilta ja seurakunnista. Verkoston toiminnan tavoitteena on lisätä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden osaamista ja vertaistukea, edistää toimintaa organisoivien yhteisöjen yhteistyötä ja lisätä vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä sekä kehittää toimintatapoja.

Järjestöjen sote-muutostuki

Järjestöjen sote-muutostuki tekee työtä, että sote-uudistuksen jälkeenkin jokaiselle löytyy joku, joka tukee, välittää ja edistää hyvää oloa. Tavoitteena vahvat järjestöt ihmisen tukena sote-Suomessa.

Ihmisen sote kuvituskuva

Kansalaistoiminnankeskus

Keskus tukee yhdistyksiä ja vapaaehtoistoiminnan järjestäjiä tuomalla toimijoita yhteisen pöydän ääreen kehittämään toimintaa ja jakamaan osaamista. Kansalaistoiminnankeskus tarjoaa edullisia toimisto- ja kokoustiloja, tulostus-, kopiointi- ja Järjestöhotellipalvelua sekä auttavaa kättä järjestöille! 

VESA – vapaaehtoistoimintaa espoolaisten senioreiden avuksi

Vapaaehtoiset antavat arjen apua, juttuseuraa, toimivat saattajina terveydenhuollon vastaanotoille ja kauppa-asioilla sekä käyvät ulkoilemassa yhdessä asiakkaiden kanssa. Kulttuurikaverin kanssa ikäihminen pääsee esimerkiksi museoihin, teatteriin ja muihin kulttuuririentoihin.  Yksilöllisten tehtävien lisäksi vapaaehtoiset toimivat Espoon kaupungin seniori- ja palvelukeskuksissa, joissa he toimivat mm. ryhmänohjaajina, liikunta- tai kuntosaliystävinä.

GRADUS - tukea työnhakuun

GRADUS tarjoaa yksilöllistä tukea espoolaisille työnhakijoille. Tarjoamme palveluita erilaisiin työllistymisen haasteisiin. HyTe:ssä pyritään löytämään positiivinen jatkopolku kohti avoimia työmarkkinoita. Kierrätyskeskus tarjoaa asiakkaille mahdollisuuksia työkokeiluun ja palkkatukityöhön, sekä erilaisia työllistämistä edistäviä oppimismoduuleja. Projektin kohderyhmänä ovat vaikeassa työmarkkina-asemassa olevat työnhakija-asiakkaat.

Lähellä.fi- järjestötietopalvelu

Uudenmaan alueen järjestötietopalvelu. Jo ennestään tuttu uusimaalaiset.fi uudistuu vuoden 2022 aikana lähellä.fi-palveluksi. Yhden luukun takaa kaikki alueen järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet. Palvelu on helposti integroitavissa julkisen sektorin järjestelmiin ja sieltä on helppo etsiä itselleen mielekästä tai tärkeää vapaa-ajan toimintaa. 

Tilapankki.fi

Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni kansalaisjärjestö löytää arkiseen toimintaansa tarpeellisia tiloja. Kun ilmaisia tai edullisia tiloja lyhytaikaiseen käyttöön on helposti saatavilla, järjestöjen työntekijät tai vapaaehtoiset voivat keskittyä osallisuutta vahvistavaan tai hyvinvointia ja terveyttä edistävän toiminnan tuottamiseen.

 

Tilaa HyTe ry:n uutiskirje

Haluatko tietää lisää järjestötoiminnasta Uudellamaalla?