HyTe  »  Mikä HyTe on?  »  Mitä teemme  »  Espoon Valikkoverkosto

Espoon Valikkoverkosto

Tiedote 6.6.2022: Päivitämme HyTen verkkosivuja. Jatkossa löydä kaikki Espoon valikkoverkoston tiedot ja tapahtumat tältä sivulta. Tätä sivua ei enää päivitetä.

 

Espoon Valikkoverkosto on yli sadan yhteisön foorumi, joka kokoaa yhteen vapaaehtoistoimintaa organisoivia tahoja kolmannelta sektorilta, Espoon kaupungilta ja seurakunnista. Verkoston toiminnassa mukana olevat yhteisöt jakavat osaamistaan vapaaehtoistoiminnan järjestämisessä, verkostoituvat ja kehittävät toimintaa yhdessä vertaisoppimisen periaatteella.

Verkosto tekee yhteistyötä Espoon kaupungin ja vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaorganisaatioiden kanssa. Toimintaa rahoittaa STEA. Espoon valikkoryhmän koordinaattorina ja puheenjohtajana toimii HyTe ry:n asiantuntija. Espoon valikkoverkosto on osa Kansalaisareenan koordinoimaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden valtakunnallista verkostoa. Perusedellytys verkostoon liittymiselle on, että toimija järjestää koordinoitua vapaaehtoistoimintaa, johon espoolaisten on mahdollista lähteä mukaan (eli toimiston ei tarvitse sijaita fyysisesti Espoossa).

Espoon valikkoverkoston toiminnan perusta


VERTAISUUTTA JA VERKOSTOITUMISTA

Espoon valikkoverkosto koordinaattorikahvitKoordinaattorikahvit ovat verkoston lämminhenkinen perinne, jossa vapaaehtoistoimijat tapaavat säännöllisesti. Jokaisessa tilaisuudessa vaihdetaan kuulumisia ja ajatuksia, kuullaan asiaohjelmaa tai keskitytään tiettyyn teemaan vaihtaen hyviä käytäntöjä. Valikolla on oma Facebook-ryhmä, jossa voi tiedottaa tai keskustella päivän polttavista teemoista muiden verkostolaisten kanssa.


OPPIMISTA JA OSAAMISEN JAKAMISTA

Espoon valikkoverkosto oppiminen ja osaaminenTavoitteena on vahvistaa ja ylläpitää verkostolaisten tietotaitoa ja osaamista, ja siksi verkostolaiset voivat osallistua infotilaisuuksiin ja koulutuksiin tai työryhmiin esimerkiksi yhteisten kampanjoiden yhteydessä. Espoon valikkoverkosto on siis oiva paikka esimerkiksi vasta aloittaneelle vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille oppia käytännön työn pariin, kuin myös kokeneemmalle konkarille jakaa osaamistaan ja käytäntöjään eteenpäin.


VOIMAVAROJEN YHDISTÄMISTÄ JA YHTEISTYÖTÄ

Espoon valikkoverkosto yhdessä tekeminenVerkostoissa on voimaa, ja siksi verkosto tuottaa yhdessä vuosittain erilaisia vapaaehtoisten rekrytointi- ja toimintaa esitteleviä tilaisuuksia kuten Startti vapaaehtoisuuteen osana Espoo-päivää (v. 2021 Hyvä kiertämään!), ilmoittaa vapaaehtoistoiminnan koulutuksista Länsiväylässä ja järjestää kiitosjuhlan vapaaehtoisille (v.2021 käytiin elokuvissa). Verkosto tekee myös yhteistyötä julkisen sektorin kanssa: esim. Kumppanuusfoorumi, Osalliseksi yhdistyksessä -tapahtuma (järjestötoiminnan esittely julkisen sektorin työntekijöille) ja esittelyt järjestöpisteillä.


VAPAAEHTOISTOIMINNAN NÄKYVYYTTÄ

Espoon valikkoverkosto järjestötorittVerkoston tavoitteena on lisätä vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä. Verkostolaisilla on mahdollisuus tuoda toimintaa esille julkisen sektorin ja oppilaitosten tiloissa, tapahtumissa ja uudistuvassa lähellä.fi -järjestötietopalvelussa. Järjestötoreihin ja -pisteisiin liittyvää yhteistyötä tehdään muassa Omnian ja Espoon kaupunginkirjaston kanssa. Sairaaloissa järjestöt voivat pitää teemapäiviä osana OLKA-toimintaa (lisätietoja teemapäivistä ja varausohjeet täältä).

 

Lisätietoja:

     Espoon valikkoverkoston logo

Inka Averin
inka.averin@hyte.fi
050 329 5435

 


ESPOON VALIKKOVERKOSTON JÄSENYHTEISÖT

Tilaa HyTe ry:n uutiskirje

Haluatko tietää lisää järjestötoiminnasta Uudellamaalla?