Tervetuloa rakentamaan Länsi-Uudenmaan järjestöneuvottelukuntaa!

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle ollaan perustamassa järjestöneuvottelukuntaa. Keitä sinne tulisi kutsua, mistä asioista sen pitäisi keskustella ja tiedottaa? Missä neuvottelukunta tapaisi ja kuinka usein? Nyt on aika antaa vastauksia näihin kysymyksiin ja  laittaa toiminta liikkeelle! 

Kuvassa on taivas, jossa on sinisiä pilviä ja takana näkyy vähän sinistä taivasta sekä pieni auringonkajo keltaisena. Päällä teksti Länsi-Uudenmaan järjestöneuvottelukunta.
Kuva: Anu Toija

Järjestöillä on suuri merkitys alueen asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.  Järjestöjen keskinäisellä yhteistyöllä ja yhteisellä viestinnällä saadaan toimintaa kattavammaksi ja helpommin löydettäväksi. Monilla alueilla Suomessa on jo aikaisemmin ollut toiminnassa vankka rakenne järjestöjen ja julkisen sektorin väliseen yhteistyöhön ja vaikuttamiseen. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta on alettu muodostamaan sote-uudistuksen yhteydessä, joten saamme käynnistää nyt samassa tahdissa myös järjestöjen alueellisen yhteistyörakenteen muodostamisen.

Keski-Uudenmaan järjestöneuvottelukunta

Naapurissamme Keski-Uudellamaalla järjestöneuvottelukunta perustettiin kesän kynnyksellä ja se on lähtenyt hienosti käyntiin. Siellä järjestöneuvottelukunnassa on kaksi edustajaa kustakin järjestöjen avoimesta teemaverkostosta. Edustajien tehtävänä on välittää tietoa järjestöneuvottelukunnasta omalle teemaverkostolleen ja tuoda koko teemaverkoston viestiä järjestöneuvottelukuntaan. Tällainen rakenne mahdollistaa laajan joukon osallistumisen ja tiedonsaannin. Lue lisää Keski-Uudenmaan järjestöneuvottelukunnasta Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston sivuilta.

Miltä näyttää Länsi-Uudenmaan järjestöneuvottelukunta?

Jokainen hyvinvointialue on omanlaisensa, joten Länsi-Uudellamaalla toimivat järjestöt saavat nyt rakentaa juuri omalle alueelle sopivan järjestöneuvottelukunnan.  Nyt on hyvä hetki kertoa oma visionsa siitä, minkälainen järjestöneuvottelukunta Länsi-Uudellemaalle tulee.

*Tämä on siis ystävällinen kutsu kaikille järjestötoimijoille Länsi-Uudellamaalla*

Tule pohtimaan asioita yhteisessä työpajassa Teamsissä torstaina 6.10.2022 klo 17.00 – 19.00. Ilmoittautuminen avoimiin työpajoihin viimeistään päivää ennen tämän linkin kautta.

Voit osallistua myös oman teemaverkoston tapaamisiin. Niissäkin käsitellään järjestöneuvottelukunnan muodostamista.

  • Länsi-Uudenmaan mielenterveys- ja päihdetoimijoiden verkosto. Ilmoittaudu mukaan: Kaj Järvisalo EMY ry, kaj.jarvisalo@emy.fi
  • Länsi-Uudenmaan ikäverkosto kokoontuu seuraavan kerran 23.9. Ilmoittaudu mukaan: Päivi Tiittula Valli ry, paivi.tiittula@valli.fi
  • Vieraskielisten järjestöjen tuki: Aura Tarjanne HyTe ry, aura.tarjanne@hyte.fi

Tervetuloa mukaan yhteistyöhön!

Jo nyt hyvinvointialue kutsuu järjestöjä mukaan yhteisiin tapaamisiin! Yhteistyörakenteen kautta saamme paremmin viestittyä toisillemme ajankohtaisista asioista. Tule mukaan!

Työpajat järjestää HyTe ry yhteistyössä muiden alueen järjestöjen kanssa.

Tervetuloa toivottaa työryhmän puolesta ja lisätietoja antaa

Anu Toija, järjestöasiantuntija
Järjestöjen sote-muutostuki HyTe ry
anu.toija@hyte.fi
050 381 5511

 

 

 

 

 

 

 

Tilaa HyTe ry:n uutiskirje

Haluatko tietää lisää järjestötoiminnasta Uudellamaalla?