Työpaikkailmoitus: HyTe etsii vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaa

Vapaaehtoinen ja ikäihminen keskustelevat toisensa kanssa asunnon olohuoneessa

VESA-toiminta (Vapaaehtoistoimintaa Espoolaisten Senioreiden Avuksi) on HyTe ry:n koordinoima vapaaehtoistoiminnan kokonaiskoordinointimalli, jossa toteutetaan ikäihmisten avuksi suunnattua vapaaehtoistoimintaa yhteistyössä HyTe ry:n, Espoon kaupungin vanhusten palveluiden, liikunta- ja kulttuuripalveluiden sekä ikäihmisten parissa toimivien järjestöjen ja yhteisöjen kanssa. Kohderyhmänä ovat espoolaiset ikäihmiset ja heidän parissaan toimivat vapaaehtoiset.

Työtehtävät ja tavoitteet:

Etsimme itsenäistä vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaa kehittämään ja koordinoimaan toimintaa Länsi-Uudenmaan alueella. Toiminnan tavoitteena on, että ikäihmisten (yli 65-vuotiaiden) ja vapaaehtoisena toimivien voimavarat lisääntyvät kohtaamisissa, yksinäisyys vähenee ja toimintakyky säilyy ja vahvistuu. Toiminnassa varmistetaan tasa-arvoinen ja tasalaatuinen vapaaehtoistoiminnan koordinointi sekä turvallinen ja laadukas vapaaehtoisen apu ikäihmiselle. Tämänhetkistä toimintaa rahoitetaan vuoden 2022 loppuun asti Espoon kaupungin kohdeavustuksella, jonka jälkeinen rahoittaja selviää sosiaali- ja terveysuudistuksen etenemisen myötä vuoden 2022 aikana.

Asiantuntija rekrytoi, järjestää vapaaehtoisen koulutuksia ja virkistystapahtumia sekä toimii vapaaehtoisten tukena. Koordinointia toteutetaan myös yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa ja tehtäviin kuuluu myös asiantuntijana toimiminen eri verkostoissa sekä ohjaus-, projektiryhmissä. Monipuolinen viestintä eri kohderyhmille sekä VESA-toimintamallin (vapaaehtoistehtävät, koordinointi jne.) kehittäminen ovat merkittävissä rooleissa tehtävässä.

HyTe ry tavoittelee, että VESA-toimintamalli laajentuu tulevaisuudessa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle ja sen kuntiin, jonka mahdollisen toteutumisen myötä tehtäviin saattaa sisältyä myös toimintamallin esittelyä ja markkinointia sekä rahoitusneuvotteluihin ja -hakemuksiin osallistumista.

Tehtävässä tarvitaan:

Olet työskennellyt vapaaehtoistoiminnan parissa sekä olet kiinnostunut koordinoimaan ja kehittämään kunnianhimoisella otteella alueelliseen laajentumiseen tähtäävää toimintamallia. Sinulla on hyvät sosiaaliset taidot ja tulet toimeen erilaisten ihmisten ja kohderyhmien kanssa. Tehtävässä menestyminen edellyttää hyvin aktiivista ja aloitteellista otetta ja kykyä oppia uusia asioita nopeasti. Olet joustava, valmis laittamaan itsesi likoon ja siedät kehityksen edellyttämiä muutoksia. Osaat viestiä sujuvasti ja selkeästi sekä kirjallisesti että suullisesti ja olet luonteva esiintymään. Lähestyt rohkeasti erilaisia ihmisiä ja tilanteita etkä pelkää kokeilla uusia asioita.

Tehtävän hoitaminen edellyttää itsenäistä työotetta, mutta myös kykyä ja taitoa toimia tiimeissä ja verkostoissa. Hallitset monipuolisesti erilaisia tietoteknisiä sovelluksia ja ohjelmistoja. Arvostamme osaamista etenkin WordPressin ja Clara-toiminnanohjausjärjestelmän käytössä. Asiantuntijana sinulla on ymmärrystä rahoituksen hakemisesta ja rohkeutta hakea uusia rahoituskanavia.
Edellytämme korkeakoulututkintoa. Kokemus järjestö-, vanhus- ja verkostotyöstä sekä palvelujärjestelmän tuntemus katsotaan eduksi. Tehtävään sisältyy viikoittainen osallistuminen HyTe ry:n sisäiseen johtoryhmätyöskentelyyn sekä valmius tuurata kausittaisesti Keikka-avun puhelimessa Keikka-avun koordinaattorin ollessa estynyt.

Tarjoamme sinulle:

HyTessä hienoa ovat tekemisen vapaus sekä uuden oppimisen ja omaan työhön vaikuttamisen mahdollisuudet. Tarjoamme kehittyvän ja joustavan työyhteisön sekä mukavat työkaverit, vapaaehtoiset ja yhteistyökumppanit. Työntekijöiden hyvinvoinnin tueksi HyTe tarjoaa Ekstra-terveysturvavakuutuksen, tyhy-toimintaa sekä kouluttautumismahdollisuuksia.

Työsuhde ja hakuaika:

Työ alkaa sopimuksen mukaan, mahdollisimman pian. Työsuhde on määräaikainen vuoden loppuun ja jatkuu rahoituspäätöksen myötä ehdollisena vuoden 2023 loppuun. Työsuhteen jatko edellyttää positiivista jatko rahoituspäätöstä.

Työsopimuksessa on koeaika. Työ sijoittuu Sosiaalialan järjestöjen TES:n mukaiselle vaativuustasolle 4. Työ on pääasiallisesti päivätyötä, mutta sisältää jonkin verran ilta- ja viikonlopputyötä. Tarjoamme työtilat Tapiolan sydämessä sekä mahdollisuuden joustavaan työaikaan ja etätyöhön, puhelinedun sekä kattavan työterveyshuollon.

Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Hakuohjeet:

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostilla (liitteet pdf-muodossa) palkkatoiveineen ja ansioluetteloineen 30.9.2022 mennessä toiminnanjohtaja Marja Manniselle marja.manninen@hyte.fi. Aloitamme haastattelut jo hakuaikana ja täytämme työpaikan heti sopivan henkilön löydyttyä.

Tiedustelut:

Lisätietoja tehtävästä antaa Eetu Karppanen eetu.karppanen@hyte.fi p .050 321 4705 tai Marja Manninen marja.manninen@hyte.fi p. 050 346 1004 Voit kysyä lisätietoja puhelimitse seuraavina ajankohtina: to 22.9. klo 9:00-10:00 tai pe 23.9. klo 15:30-16:00. Haastattelut toteutetaan viikoilla 39 ja 40.

HyTe ry on Uudenmaan alueen verkostojärjestö. Koordinoimme ja kehitämme alueen vapaaehtoistoimintaa, sekä tarjoamme monipuolista tukea ja toimintaa järjestöille ja suoraan ihmisille. HyTe tarjoaa tukea ja apua työllistämisen, kotoutumisen, järjestöjen toimintaedellytysten, vertaistoiminnan ja vapaaehtoistoiminnan asioissa. Yhdistämme kansalaiset ja yhteisöt toimimaan paremman arjen puolesta – tekemään rohkeita tekoja, jotka muuttavat ihmisten elämää pysyvästi!

Tilaa HyTe ry:n uutiskirje

Haluatko tietää lisää järjestötoiminnasta Uudellamaalla?