HyTe  »  Yksilöiden tuki  »  Vertaistukea

Vertaistukea

Saman kokenut henkilö voi toimia tukena toiselle jakamalla omia kokemuksiaan ja kuuntelemalla. Yhdistysten toiminnassa on mukana vapaaehtoisia vertaistukijoita. Vertaistukea voi saada myös erilaisissa vertaisryhmissä.

OLKA®

OLKA koordinoi pääkaupunkiseudun sairaaloissa (HUSin sairaalat ja Espoon sairaala) tapahtuvaa vertaistukitoimintaa. OLKAn vapaaehtoiset vertaistukijat toimivat sovituilla yhteistyöosastoilla ja OLKA-pisteillä. Lisäksi yhdistykset tarjoavat vertaistukea OLKA-pisteillä. Osaston vertaistukivuoroista saa lisätietoa osaston henkilökunnalta tai OLKAn vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreilta, teemapäivien aikataulut löytyvät teemapäiväkalenterista

TOIVO®-VERTAISTUKISOVELLUS

OLKAn kehittämä Toivo-sovellus tarjoaa luotettavaa vertaistukea verkossa. Sovelluksessa on kymmeniä tehtäväänsä valmennettuja vertaistukijoita eri järjestöistä, jotka ovat sinua varten tarjoamassa vertaistukea. Lataa maksuton sovellus sovelluskaupoista tai käytä sovellusta selaimella osoittessa https://olkatoiminta.fi/toivosovellus

Lisätietoja sovelluksesta: https://olkatoiminta.fi/kansio/vertaistukisovellus/ ja toivo@olkatoiminta.fi

VERTAISTALO.FI

Vertaistalo.fi -palvelusta löytyy tietoa vertaistuesta. Vertaistukea tarjoavia yhdistyksiä voi etsiä Vertaistalon Etsi vertaistukea -hakukoneesta.

HYTEN KANSALAISTOIMINNANKESKUS

HyTen Kansalaistoiminnankeskuksessa toimii useita erilaisia avoimia vertaistukiryhmiä, joista voi tiedustella lisää aulapalvelusta, 050 410 2555 tai toimisto@hyte.fi.

UUSIMAALAISET.FI

Uusimaalaiset.fi -verkkopalvelusta voi löytää alueen toimijoiden järjestämää vertaistukea.

Tilaa HyTe ry:n uutiskirje

Haluatko tietää lisää järjestötoiminnasta Uudellamaalla?