Nimitysuutinen: Milla Kajanne aloittaa järjestöasiantuntijana Uudenmaan hyvinvointialueiden ja järjestöjen yhteistyössä sekä sote-muutostuessa

Nimitysuutinen: Milla Kajanne aloittaa järjestöasiantuntijana Uudenmaan hyvinvointialueiden ja järjestöjen yhteistyössä sekä sote-muutostuessa 

Ajankohtaista

Milla Kajanne aloittaa HyTe ry:ssä järjestöasiantuntijana  7. marraskuuta.  Milla on koulutukseltaan filosofian tohtori ja sote-maisteri. Millalla on pitkä ura koulutuspäällikkönä, ja hän on työskennellyt terveysalalla vuodesta 2010. Hänellä on runsaasti kokemusta myös järjestökentästä: hän on toiminut mm. MLL:n paikallishallinnossa ja Lääkäriliitossa.  

HyTessä Millan tehtävänä on järjestöyhteistyön edistäminen sote-sektorilla. Hän sanoo, että sote-uudistus on valtava hallinnollinen mullistus, jossa riittää haasteita – ja mahdollisuuksia. 

”Julkisen ja yksityisen sektorin rinnalla kolmas sektori eli järjestöt, yhdistykset ja säätiöt parantavat asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä, monimuotoistavat sote-palveluita, edistävät osallisuutta sekä lisäävät turvallisuutta. Ne tekevät paitsi yleishyödyllisiä tai markkinaehtoisia myös lakisääteisiä palveluita. Järjestöt ovat myös tärkeä linkki paikallisuuteen ja erityisryhmiin isoilla hyvinvointialueilla. On tavattoman tärkeää varmistaa järjestöjen toiminta myös uudessa sotessa”, Milla korostaa. 

Millan tavoitteena on tukea etenkin Länsi-Uudenmaan, Keusoten ja Helsingin alueen järjestöjä sote-muutoksessa ja varmistaa, että niiden palvelut olisivat asukkaiden käytettävissä myös jatkossa.  

”Olen mukana, kun valmistellaan ja toteutetaan uusia rakenteita, prosesseja ja verkostoja sekä alustoja, joilla järjestöjen yhteinen aluevaikuttaminen tehostuu – esimerkkinä järjestöneuvottelukunta. Pääkumppaneitani ovat hyvinvointialueiden valmistelijat ja toimijat, järjestöjen työntekijät ja vapaaehtoiset sekä sote-ammattilaiset. Työhöni kuuluu yhteiskehittämistä, viestintää, fasilitointia ja sparrausta, tapaamisia ja neuvotteluja, ennakointia ja raportointia.” 

”Edeltäjäni Anu Toijan kanssa ehdimme käydä perehdytyskeskusteluja, ja olen tavannut jo muutamia yhteistyökumppaneita. Tuleva työni tuntuu merkitykselliseltä ja innostavalta, vaikka ei sote-muutoksen tekeminen aivan helppoa ole. Monipuolisessa yhteistyössä ja arvostavassa dialogissa se kuitenkin parhaiten järjestyy.” 

Millan vapaa-aika kuluu mm. mökkeillen perheen kanssa Ahvenkoskenlahdella, Itä-Uudenmaan rajalla. Hän myös lukee, liikkuu ja harrastaa monenlaista vapaaehtoistyötä.  

”Toimin aktiivisesti Vaikuttavuusseurassa, jossa edistämme sote-palvelujen vaikuttavuutta. Edistän kotilähiöni Laajasalon asioita eri tavoin. Aloitin vastikään myös sukuseuran hallituksessa. Ihmisellä on hyvä olla juuret ja siivet”, Milla tähdentää. 

Kuva: Milla ja Rio-koira veneessä Ahvenkoskenlahdella 21.10.2022

VESA
Vapaaehtoistoimintaa senioreiden avuksi!

OLKA®
Vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä ajankohtaiset sisällöt:

HyTe ry

Posti- ja käyntiosoite: 

Kauppamiehentie 6,

02100 Espoo

Palvelut:

HyTe @some

@hyvinvointiterveys

#hytery