Palvelut ja HAnkkeet

VESA –vapaaehtoistoimintaa senioreiden avuksi!

Haluatko toimia vapaaehtoisena ikäihmisten parissa ja tuoda iloa heidän elämäänsä? Kaipaatko omaan elämääsi uutta merkityksellistä tekemistä ja sisältöä? Tai oletko itse tai onko läheisesi yli 65-vuotias espoolainen, joka tarvitsee apua?

VESA toimii Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kehityskumppanina ja ikäihmisille suunnatun vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina. Voit osallistua VESA-toiminnan vapaaehtoistehtäviin keikkaluonteisesti tai pysyvämmin.

VESA-toiminnan Keikka-apu välittää vapaaehtoisen apua yli 65-vuotiaille espoolaisille ikäihmisille.

Vapaaehtoiseksi VESA-toimintaan?

VESA-vapaaehtoistoiminta sopii kaikille täysi-ikäisille, joilla on aikaa ja halu auttaa ikäihmisiä.  Koulutamme kaikki vapaaehtoisuudesta kiinnostuneet ja tarjoamme tukea vapaaehtoisen polulla.

Vapaaehtoistoiminta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia välittää ikääntyneistä kanssaihmisistä. Vapaaehtoistyö on merkityksellistä toimintaa myös vapaaehtoiselle itselleen. Vapaaehtoistoimintaan voi osallistua pitkäkestoisesti tai kertaluontoisesti.

Pyrimme löytämään juuri sinulle sopivan vapaaehtoistehtävän. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Vapaaehtoiset ovat vakuutettuja tehtävässään. Tarjoamme tukea ja ohjausta vapaaehtoistoimintamme palkatuilta työntekijöiltä. Vapaaehtoisille järjestetään perehdytystä ja koulutusta sekä säännöllisiä yhteisiä tapaamisia.

Vapaaehtoistehtäviin voit osallistua keikkaluonteisesti tai pysyvämmin. Voit toimia ikäihmisten kotona, heidän lähiluonnossaan tai esim. seniorikeskuksissa mm:

  • juttuseurana
  • kauppa- ja asiointiapuna
  • saattaja-apuna
  • kulttuurikaverina
  • ryhmänohjaajana seniori- ja palvelukeskuksissa
  • ulkoiluystävänä tai kuntosaliystävänä
  • tukiystävä pidempikestoiseen suhteeseen ikäihmisen kanssa

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi VESA-toimintaan.

Keikka-apu: vapaaehtoisen apua espoolaisille ikäihmisille – yhdessä tehden

HyTe ry:n VESA-toiminnan Keikka-apu välittää vapaaehtoisen apua yli 65-vuotiaille espoolaisille ikäihmisille. Toimintaa koordinoivat HyTe ry ja Espoon kaupungin vanhusten palvelut yhteistyössä.

Vapaaehtoiset antavat arjen apua, juttuseuraa, toimivat saattajina terveydenhuollon vastaanotoille ja kauppa-asioilla sekä käyvät ulkoilemassa yhdessä asiakkaiden kanssa. Kulttuurikaverin kanssa ikäihminen pääsee esimerkiksi museoihin, teatteriin ja muihin kulttuuririentoihin.  Yksilöllisten tehtävien lisäksi vapaaehtoiset toimivat Espoon kaupungin seniori- ja palvelukeskuksissa, joissa he toimivat mm. ryhmänohjaajina, liikunta- tai kuntosaliystävinä.

Vapaaehtoistoiminta on yhdessä tekemistä, emmekä tee asioita ikäihmisten puolesta. Toiminnassa kunnioitetaan ikäihmisten itsemääräämisoikeutta. Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään, heille järjestetään tukea, lisävalmennuksia ja virkistyksiä.

Tavoitteenamme on tukea ja vahvistaa ikäihmisten toimijuutta sekä vähentää yksinäisyyttä.

Ota yhteyttä meihin!

Keikka-avun välitys
ma-to klo 12-14
+358 (0)50 381 0999
keikka@hyte.fi

VESA toimii yhdessä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toimijoiden kanssa

VESA toimii yhdessä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toimijoiden kanssa kehittäen ikääntyneiden parissa ja kanssa tehtävää vapaaehtoistoimintaa. Järjestämme vapaaehtoisillemme virkistyksiä, mielenkiintoisia koulutuksia ja mukavia vertaiskohtaamisia, joihin olet sydämellisesti tervetullut. VESA-tiimi on tukenasi ja voit lähestyä meitä matalalla kynnyksellä.

Tutkittua tietoa vapaaehtoisuudesta

Vapaaehtoisuudella edistetään heikoimmassa asemassa olevien osallisuutta(THL)

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue ja seniori-info

Vapaaehtoistyö ikääntyneiden palveluissa

HyTe ry:n palvelut ja hankkeet

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirjeemme

HyTe ry

Posti- ja käyntiosoite: 

Kauppamiehentie 6,

02100 Espoo

Palvelut:

HyTe @some

@hyvinvointiterveys

#hytery