TUKEA JA APUA JÄRJESTÖILLE

Tukea vapaaehtoistoiminnan järjestämiseen

Kaipaatko tukea vapaaehtoistoiminnan järjestämiseen Espoossa tai laajemmin Uudellamaalla? Tarvitsetko apua vapaaehtoistoiminnasta viestimiseen tai uusien vapaaehtoisten rekrytoimiseen? Haluatko jakaa kokemuksiasi järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden kanssa?

HyTe ry organisoi verkostoa, jossa järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit ja muut järjestöasiantuntijat tapaavat kaltaisiaan, samaa työtä tekeviä ihmisiä. Verkostotapaamisissa pääset keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja jakamaan omia kokemuksiasi.  

Järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan ammatilliseen verkostoon kuuluu henkilöitä yli sadasta yhteisöstä. Verkosto on oiva paikka esimerkiksi vasta aloittaneelle oppia käytännön työn pariin, kuin myös kokeneemmalle konkarille jakaa osaamistaan ja käytäntöjään eteenpäin.  

Lisäksi tarjoamme tukea vapaaehtoisten rekrytointiin tapahtumissa ja digitaalisissa kanavissa. Koulutuksissa ja infotilaisuuksissa saat vinkkejä toimintasi kehittämiseen. 

Tukea, tietoa ja työkaluja vapaaehtoistoiminnan järjestämiseen 

  • Lähellä.fi-palvelussa voit ilmoittaa tarjolla olevista vapaaehtoistyön mahdollisuuksista.  
  • Kansanterveys- ja potilasyhdistykset voivat esitellä tarjolla olevaa vertaistukea Vertaistalo.fi-palvelussa ja HUS:in sairaaloiden OLKA-pisteillä. 
  • TOIVO-sovelluksen kautta järjestösi vapaaehtoiset voivat tarjota vertaistukea anonyymisti avuntarvitsijoille. 
  • Järjestötoreilla ja tapahtumissa tapaat kohderyhmiäsi ja esittelet toimintaasi. Tapahtumia järjestetään Espoossa ja muualla Uudellamaalla. 
  • Kehitä järjestösi henkilöstön ja vapaaehtoisten osaamista koulutuksissamme ja infotilaisuuksissamme. 

Lähellä.fi auttaa vapaaehtoisten rekrytoinnissa 

Lähellä.fi-palvelussa voit ilmoittaa tarjolla olevista vapaaehtoistehtävistä. Ihmiset etsivät palvelusta mielekästä toimintaa, uusia harrastuksia sekä tarjolla olevaa apua ja tukea. Lue lisää Lähellä.fi-palvelusta. 

Vapaaehtoistoiminta näkyväksi sairaaloiden OLKA-pisteillä ja Vertaistalo.fi:ssä 

Potilasyhdistykset ovat tervetulleita kertomaan toiminnastaan ja tarjoamaan vertaistukea OLKA-pisteillä. Yhdistysten vertaistukijat voivat toimia sairaalassa pitämällä teemapäiviä OLKA-pisteillä ja toimimalla vapaaehtoisena OLKAn kautta. Yhdistykset voivat ilmoittaa tietonsa Vertaistalon Etsi vertaistukea -hakukoneeseen. Lue lisää OLKA:sta ja Vertaistalo.fi:stä. 

Järjestötorit ja tapahtumat vapaaehtoisten rekrytoinnin apuna Espoossa ja Uudellamaalla 

Järjestämme järjestötoreja ja -pisteitä julkisen sektorin ja oppilaitosten tiloissa, esimerkiksi Omnian kampuksella, Ison Omenan Palvelutorilla, Espoo juhlii – ja Hello perheet -tapahtumissa. Lisäksi tarjolla on näkyvyyttä ikäihmisten senioribusseissa ja työllisyystapahtumissa. Tapahtumiimme on helppo tulla. Katso tästä vapaaehtoisten rekrytointia tukevat tapahtumat. 

Koulutuksissa ja infoissa kehität vapaaehtoisten ja henkilöstösi osaamista 

Käsittelemme järjestöille suunnatuissa koulutuksissamme muun muassa seuraavia ajankohtaisia teemoja 

  • Digitaalinen vapaaehtoisuus 
  • Kielitietoisuus vapaaehtoistoiminnassa 
  • Vapaaehtoistoiminnan ajankohtaiset ilmiöt

Lisäksi tarjoamme Länsi-Uudellamaalla toimiville vieraskielisten järjestöille yksilöllistä neuvontaa ja työpajoja yhdistystoiminnan kehittämiseen liittyvistä teemoista. 

Palvelut järjestöille

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirjeemme

HyTe ry

Posti- ja käyntiosoite: 

Kauppamiehentie 6,

02100 Espoo

Palvelut:

HyTe @some

@hyvinvointiterveys

#hytery