Yksilöille

Ryhdy vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoiseksi ryhtyminen on hyvä vaihtoehto sinulle, joka kaipaat merkityksellistä tekemistä vapaa-aikaasi. HyTe ry:n ja muiden järjestöjen tarjonnasta löydät vapaaehtoistehtäviä, jotka sopivat monenlaiseen elämäntilanteeseen. Voit toimia vapaehtoisena jossakin kertaluontoisesti tai sitoutua pitemmäksi aikaa.

Vapaaehtoisena toimiminen tuo iloa avun antajalle ja avun saajalle. Tapoja auttaa on monia. Voit toimia esimerkiksi kauppa- ja asiointiapuna, tai auttaa avunsaajaa ulkoilemaan ja virkistymään. HyTe ry tarjoaa vapaaehtoistehtäviä sairaaloissa ja senioreiden apuna, ja muiden järjestöjen tarjoamia vapaaehtoistehtäviä löydät Lähellä.fi-verkkopalvelusta. 

Esimerkkejä vapaaehtoistehtävistä 

  • VESA-toiminta tarjoaa vapaaehtoistoimintaa senioreiden apuna Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. 
  • OLKA-toiminta tarjoaa vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia sairaaloissa eri puolella Suomea. 
  • TOIVO-vertaistukisovelluksessa voit tarjota vertaistukea etänä avuntarvitsijoille. 
  • Lähellä.fi-palvelusta löydät avoinna olevia vapaaehtoistehtäviä ympäri Suomen. 
     

VESA tarjoaa vapaehtoistehtäviä senioreiden apuna 

VESA-toiminnassa voit toimia senioreiden apuna Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. Voit osallistua toimintaan keikkaluonteisesti tai pysyvämmin. Voit toimia ikäihmisten kotona, heidän lähiluonnossaan tai esim. seniorikeskuksissa mm. juttuseurana, kauppa- ja asiointiapuna, saattaja-apuna tai kulttuurikaverina. Lue lisää VESA-toiminnasta. 

OLKA-toiminta tarjoaa vapaaehtoistehtäviä sairaalassa 

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Vakavan sairastumisen tai vammautumisen kohdatessaan potilas ja tämän läheinen tarvitsevat monenlaista hoitoa ja tukea. OLKA-toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. Lue lisää OLKA-toiminnasta. 

TOIVO-vertaistukisovelluksen vapaaehtoisena tavoitat avuntarvitsijat etänä  

Toivo-sovelluksen vertaistukijana toimit jonkin potilasjärjestön edustajana. Sinut koulutetaan tehtävääsi ja sinulla on vaitiolovelvollisuus. TOIVO-vertaistukijat saavat tukea vapaaehtoistehtäväänsä sekä omasta taustajärjestöstään että tarvittaessa sovelluksen ylläpidosta. Lue lisää TOIVO-sovelluksesta. 

Lähellä.fi-palvelusta löydät vapaaehtoistehtäviä koko Suomen alueelta 

Lähellä.fi-verkkopalvelu kokoaa yhteen järjestöjen, yhdistysten ja yhteisöjen tarjoamat vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet. Voit etsiä palvelusta pitempää sitoutumista vaativia tai keikkaluontoisia tehtäviä. Löydät tietoa myös vapaaehtoistoimintaan liittyvistä koulutuksista. Lue lisää Lähellä.fi-palvelusta. 

Yksilöiden palvelut

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirjeemme

HyTe ry

Posti- ja käyntiosoite: 

Kauppamiehentie 6,

02100 Espoo

Palvelut:

HyTe @some

@hyvinvointiterveys

#hytery