Palvelut ja HAnkkeet

Toivo-vertaistukisovellus

Vakava sairastuminen tai vammautuminen herättää usein monenlaisia kysymyksiä ja huolia. Tällöin voi olla todella helpottavaa keskustella henkilön kanssa, joka on itse käynyt läpi samankaltaisen kokemuksen aiemmin. Vertaistukijalta saatava tieto uudesta arjesta ja rohkaisu tulevaan voi olla juuri se, mitä sairastunut tai tämän läheinen kaipaa. Ajasta ja paikasta riippumatonta vertaistukea saat Toivo-vertaistukisovelluksen kautta.

Mikä on Toivo? 

Toivo-vertaistukisovellus on palvelu, jossa on tarjolla tietoa vertaistukea tarjoavista järjestöistä sekä vertaistukijoita. Sovelluksen vertaistuki ei liity yksittäiseen sairauteen tai vammaan, vaan tukea voi hakea erilaisilla taustoilla. Sovelluksessa on mukana vertaistukijoita jo kymmenistä eri järjestöistä. Toivo-sovelluksen tarkoituksena ei ole korvata kasvokkain tapahtuvaa toimintaa, vaan se täydentää olemassa olevia vertaistuen muotoja.  

Toivo-sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti: vain nimimerkki riittää. Itselleen sopivaa vertaistukijaa voi hakea eri hakusanoilla, jonka jälkeen vertaistukijaan saa suoran yhteyden joko chat-viestillä tai sovelluksen sisäisellä puhelulla. Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen, ja keskustelut ovat luottamuksellisia. Chat-viestihistoria jää talteen keskustelun molemmille osapuolille, jolloin aiemmin käytyihin keskusteluihin voi helposti palata saman vertaistukijan kanssa.  

Vertaistukea etänä ja anonyymisti luotettavalla alustalla 

Toivo-sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Tuen hakijan ja vertaistukijan ei tarvitse vaihtaa yhteystietojaan, sillä sovellus tarjoaa heille keskustelualustan. Halutessaan tuen hakija voi pysytellä täysin anonyyminä. 

Sovelluksen vertaistukijat toimivat järjestönsä edustajina, ja saavat tukea vapaaehtoistehtäväänsä sekä omasta taustajärjestöstään että tarvittaessa sovelluksen ylläpidosta. Sovellus on kehitetty osana OLKA-toimintaa, jota toteutetaan pääkaupunkiseudulla kumppanuustoimintana HUSin ja HyTe ry:n välillä. Vapaaehtoisten koordinoinnista, sovelluksen sisällöntuotannosta ja kehittämis- ja ylläpitokustannuksista vastaa OLKA. Teknisestä toteutuksesta vastaa kehittäjäyritys Mesensei Oy. 

Tutustu Toivo-sovellukseen lataamalla se puhelimeesi Google Playstä tai App Storesta tai käytä selainversiota osoitteessa www.olkatoiminta.fi/toivosovellus. 

Lisätietoja Toivo-sovelluksesta: www.toivosovellus.fi  

Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

HyTe ry:n palvelut ja hankkeet

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirjeemme

HyTe ry

Posti- ja käyntiosoite: 

Kauppamiehentie 6,

02100 Espoo

Palvelut:

HyTe @some

@hyvinvointiterveys

#hytery