Palvelut ja HAnkkeet

Vertaistalo.fi

Kun ihminen sairastuu, on tiedonjano ja tarve puhua tapahtuneesta usein suuri. Hoitavan tahon ja kirjallisuuden lisäksi tietoa saa kohtalotovereilta, vertaisilta. Saman kokeneet voivat kertoa omia kokemuksiaan sairaudesta selviytymisestä tai sairauden kanssa elämisestä. Vertaistalo.fi-sivusto toimii luotettavana lähteenä vertaistukitiedolle ja helpottaa sairastuneen ja tämän läheisen pääsyä vertaistuen piiriin.

Kokemustarinoita, tietoa ja ohjausta 

Vertaistalosta löydät tietoa siitä, mitä vertaistuki on, miten vaikuttaa sairastuneen elämänlaatuun ja millainen on vertaistukija. Sivustolla on runsaasti erilaisia kokemustarinoita ja -videoita sekä vertaistukitoimintaa järjestävien yhdistysten esittelyjä.  

Vertaistalosta löydät myös Etsi vertaistukea -hakukoneen, joka listaa vertaistukea tarjoavien kansanterveys- ja potilasyhdistysten yhteystietoja. Hakukoneesta voit löytää sinulle sopivan, vertaistukea tarjoavan yhdistyksen tiedot. Hakukoneessa on jo lähes 500 yhdistyksen yhteystiedot eri puolilta Suomea, ja palvelu päivittyy jatkuvasti.  

Muistathan myös tarkistaa, löytyvätkö sinun yhdistyksesi yhteystiedot sivustolta! Hakukone tarjoaa näkyvyyspaikan vertaistukea tarjoaville kansanterveys- ja potilasyhdistyksille ja helpottaa kansalaisten hakeutumista vertaistuen piiriin. Tarvittaessa löydät hakukoneen etusivulta lomakkeen, jonka kautta voit ilmoittaa tiedot sivustolle. 

Vertaistalo on osa Terveyskylää 

​​​​​Terveyskylä.fi-sivusto on Suomen yliopistosairaaloiden kehittämä julkinen verkkopalvelu. Sisältöjä tuottavat sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijat yhdessä palvelun käyttäjien kanssa. Terveyskylä muodostaa palvelukokonaisuuden, joka tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille.  

Terveyskylä rakentuu kolmesta osiosta:  

  • Terveyskylän talot ovat temaattisia sivuja, jotka keskittyvät kukin yhteen sairauteen, elimeen tai muuhun kokonaisuuteen. Taloihin on koottu luotettavaa terveystietoa, itsehoito-ohjeita, testejä ja muita hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka auttavat kansalaisia oman terveyden ylläpidossa. 
  • Omapolku-palvelukanavalta löydät lähetteellä toimivat digihoitopolut, etävastaanotot ja kaikille avoimet itsehoito-ohjelmat. Nämä palvelut täydentävät perinteistä erikoissairaanhoitoa ja vastaanottokäyntejä. Omapolku on tietoturvallinen verkkopalvelu, joka käyttää vahvaa tunnistautumista.  
  • TerveyskyläPRO on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu palvelu, joka tarjoaa tietoa, tukea ja työvälineitä kliiniseen työhön sekä digitaalisten toimintatapojen ja toiminnan muutoksen edistämiseen. Palvelun käyttö edellyttää ammattilaistilin rekisteröintiä.  

Tutustu Vertaistaloon! 

Terveyskylän talojen joukosta löydät myös Vertaistalon. Vertaistalon ylläpidosta, sisällöntuotannosta ja kehittämisestä vastaa OLKA, teknisestä toteutuksesta Terveyskylä. 

Tutustu Vertaistaloon ja löydä sinulle sopiva vertaistukea tarjoava yhdistys: www.vertaistalo.fi  

Mikäli tarvitset apua vertaistuen etsimisessä, ota yhteyttä Vertaistalon ylläpitoon: vertaistalo@terveyskyla.fi. 

HyTe ry:n palvelut ja hankkeet

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirjeemme