Tukea ja tietoa nuorten vanhemmille -tapahtuma

Tukea ja tietoa nuorten vanhemmille -tapahtuma

Aloitusajankohta: 16/10/2023
- 17:30
Loppumisajankohta : 16/10/2023
- 19:30

Tapahtumapaikka

Entressen kirjasto Siltakatu 11
02770 Espoo

Alle 15-vuotiaiden rikollisuus on huolestuttanut vanhempia, järjestöjä ja poliisia kautta Suomen. Vanhempien ei kuitenkaan tarvitse jäädä huolensa kanssa yksin. Moni taho tarjoaa niin ennaltaehkäisevää toimintaa kuin vanhemmille suoraa tukea nuoren oireillessa. Erilaiset järjestöt ja viranomaiset voivat olla tärkeä apu ja voimavara vanhemmalle. 

HyTe ry järjestää yhteistyössä Espoon Monikulttuuriset lapset ja nuoret -järjestön sekä Suomi-Syyria Ystävyysseuran kanssa tapahtuman, jossa keskustellaan nuorten rikollisuudesta, ennaltaehkäisevistä palveluista sekä vanhemmille suunnatusta tuesta. Paikalla on laaja kirjo eri alojen ammattilaisia vastaamassa vanhempien ennalta esittämiin kysymyksiin. Tapahtuman painopiste on ennaltaehkäisevässä toiminnassa ja toivomme myös kysymysten koskevan ongelmien ennaltaehkäisyä.

Tapahtuma järjestetään maanantaina 16.10. klo 17.30–19.30 Entressen kirjastossa, Espoossa. Tarjoilemme pientä purtavaa. 

Ennen tapahtumaa kannattaa vielä katsastaa viime kevään aikana julkaistu videosarja vanhempien kysymyksistä komisario Hannu Väänäselle. Kahdeksanosaisessa videosarjassa käydään läpi yleisesti alaikäisten rikollisuuteen liittyviä teemoja Suomessa. 

Löydät videosarjan kolmella eri kielellä linkkien takaa: 

Monikielinen infopaketti alaikäisten nuorten rikollisuudesta nuorille ja heidän vanhemmilleen 

A Multilingual Information Package on Juvenile Delinquency for Young People and Their Parents (English subtitles) 

معلومات متعددة اللغات، حول جنوح الأحداث، المعلومات موجهة للشباب وأولياء أمورهم! 

Keväällä on laadittu laajempi infopaketti, jonka satoa ovat myös edempänä olevat videot. Voit tutustua siihen LINKIN takaa.

Tapahtumasta on ilmoitettu myös Lähellä.fi -palvelussa

Ilmoittaudu mukaan syksyn tapahtumaan tästä linkistä, jonka yhteydessä voit myös jättää oman kysymyksesi ammattilaisille.

Paikalle on mahdollista tulla myös ilman ilmoittautumista. Lisäksi tapahtuma striimataan, joten keskustelua pääsee seuraamaan myös kotisohvalta. 

Muut tapahtumat ja koulutukset

Tilaa uutiskirjeemme