Toivo-vertaistukisovellus tuo vertaistuen taskuun

Reilu vuosi sitten Mesensei Oy kertoi SOSTEn uutiskirjeessä digitaalisesta Heippa.fi -tukikanavasta ja tarjosi SOSTE -järjestöille mahdollisuutta vuoden maksuttomaan kokeiluun. OLKA-toiminta tarttui tilaisuuteen välittömästi, sillä SOSTEn välittämä viesti tavoitti järjestön juuri oikeaan aikaan. 

Keskustelu ja sparraus uudesta palvelusta alkoi OLKAn ja Mesensein välillä samantien. Uuden palvelukonseptin hiominen yhteistyössä johti lopulta siihen, että OLKA päätti hakea lupaa STEAlta, jotta Mesensei voisi rakentaa OLKAlle oman räätälöidyn alustan ja sitä kautta uuden oman digikanavan. OLKAn ja Mesensein yhteistyöstä syntyi vertaistukialusta ja täysin uudentyyppinen vertaistukisovellus Toivo.

OLKA, joka koordinoi järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaaloissa, oli jo aiemmin aloittanut mietinnän siitä, miten digitalisoida omia palveluitaan. Tavoitteena oli luoda tehokkaampi, ajasta ja paikasta riippumaton, matalan kynnyksen vertaistukipalvelu. OLKA on välittänyt järjestöjen vertaistukijoita erikoissairaanhoidon osastoille ja sairaaloihin jo vuosia. OLKAssa oli pitkään tiedostettu, ettei vertaistuki sairaalassa palvele kaikkia: moni potilas viipyy sairaalassa vain lyhyesti; moni ei ole vertaistukea vastaanottavassa kunnossa sairaalassa ollessaan eikä kaikkia sairauksia tai vammoja hoideta erikoissairaanhoidossa. Näin ollen verkkovertaistuen rakentaminen oli ollut unelmana jo pidemmän aikaa.

Toivo-sovellus tuo vertaistuen kaikkien ulottuville

Toivo-mobiilisovellus tuo vertaistuen helposti ja suoraan jokaisen meidän taskuun. Se kokoaa yhteen vertaistuen hakijat ja koulutetut vapaaehtoiset vertaistukijat ja mahdollistaa matalan kynnyksen tukipalvelun turvallisessa ja tietosuojatussa ympäristössä. Toivossa on mukana ja helposti tavoitettavissa jo 80 valittua ja koulutettua vapaaehtoista vertaistukijaa 30 eri järjestöstä. Tukea antavia uusia järjestöjä on tulossa mukaan koko ajan lisää.

Toivo-mobiilisovellus on helppokäyttöinen. Vertaistukijoita voi hakea eri hakusanoilla esimerkiksi diagnoosin ja ikäluokan perusteella, jonka jälkeen vertaistukijoihin saa suoran yhteyden. Yhteyden voi ottaa chat-viestillä ja sovelluksen sisäisellä ilmaisella puhelulla. Vertaistukihenkilöt päivystävät palvelussa säännöllisesti. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja chat-viestihistoria jää talteen keskustelun molemmille osapuolille. Aiemmin käytyihin keskusteluihin voi helposti palata saman vertaistukijan kanssa. Palvelu ei ole aikaan, eikä paikkaan sidottu vaan sitä voi käyttää silloin kun se itselle sopii parhaiten ja siellä missä milloinkin on.

Älä jää yksin – tukea on tarjolla!

Lataa Toivo -sovellus Play/AppStoresta ja voit itse todeta miltä palvelu vaikuttaa ja mitkä järjestöt ovat nyt jo mukana!

Lue lisää:
Mesensei Oy
Olkatoiminta.fi
HyTe ry
****

HyTe ry (ent. EJY ry) on kehittänyt OLKA-toiminnan yhteistoimintana HUSin sairaanhoitopiirin kanssa. OLKA on rekisteröity tavaramerkki, jonka omistajina on HyTe ry ja HUS.

Valtakunnallisen OLKA-verkoston muodostaa 18 eri paikkakuntaa, jossa OLKA-toimintaa toteuttaa paikallinen järjestö yhteistyössä sairaanhoitopiirin tai hyvinvointiyhtymän kanssa.

Lisätietoja Toivo-sovelluksesta ja OLKA-toiminnasta Kaisa Kauhanen, asiantuntija, kaisa.kauhanen@hyte.fi

Mesensei Oy on suomalainen teknologiayhtiö, jonka ydinosaamista ovat yhteisö- ja verkostoalustat (Mobile First Platform as a Service).

Lisätietoja: Niina Simonen, niina@mesensei.com ja Eppu Ylälahti, eppu@mesensei.com

Tilaa HyTe ry:n uutiskirje

Haluatko tietää lisää järjestötoiminnasta Uudellamaalla?