Taiteilija Jari Paloheimon teos

Galleria Unelma – matalan kynnyksen taidetta ihan jokaiselle

Ajankohtaista

Galleria Unelma sai alkunsa vuonna 2010, kun Kansalaistoiminnankeskuksen suunnittelija Miikka Pääkkö kyllästyi Järjestötalon valkoista hohtaviin seiniin kävellessään käytäviä pitkin.

“Tuumin tuolloin, että jotain tarttis tehdä, nyt saa Tapiolan Terveysaseman ilme muuttua.”

Osoitteessa Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo sijaitsi kaksi samanlaista kiinteistöä, joista toiseen oli rakennettu vuonna 2006 Järjestötalo ja toiseen Taiteilijatalo.

“Muistan ajatukseni vielä, kuin eilisen päivän ja se kuului näin: Nyt sännätään viereiseen Taiteilijataloon hieromaan taitelijasielujen kanssa sinunkauppoja!”

Syntyi Taidegalleria, Galleria Unelma.

Maksuton galleria tarjoaa monipuolista taidetta

Galleria Unelma on maksuton taidenäyttelytila, joka tarjoaa katsojille monipuolisen näyttelyohjelman. Galleria tuo esille monipuolista ja teemoiltaan ajankohtaista taidetta. Tila soveltuu erityisesti maalausten, grafiikan, valokuvien sekä muiden seinille ripustettavien taidemuotojen esittelyyn. Tila toimii myös kaikille avoimena kohtaamispaikkana, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia.

Tilassa on kolme teoksille soveltuvaa seinää sekä yksi ulospäin kaareva seinä. Tila sisältää erilaisia kalusteita, kuten sohvaryhmiä ja pianon, mutta on muunneltavissa eri näyttelyjä varten. Tila ei sovellu veistosten ja tilateosten esittelyyn.

Tilan valaistuksena toimii yleinen kattovalaistus, joka ei ole säädettävä. Luonnonvaloa on runsaasti, sillä tilassa on yksi kokonainen ikkunaseinä sekä yksi suuri ikkuna. Pimennys ei ole mahdollista.

”Keskimääräinen näyttelyaika on kolme-neljä viikkoa. Galleriassa järjestetyt näyttelyt voivat olla kaupallisia myyntinäyttelyjä, jolloin taiteilija hinnoittelee teokset erilliseen teosluetteloon. Teosten myynti tapahtuu ostajan ja myyjän välillä. Galleria ei välitä teoksia, eikä peri myynnistä palkkiota”, Pääkkö kertoo.

Teosten kuljetus ja ripustus ovat taiteilijan vastuulla. Ripustus tulee hoitaa jälkiä jättämättä. Käytössä on ripustuskiskot, perlonlangat ja koukut. Sovittaessa teosten ripustamiseen on saatavilla apua. Avajaisten järjestäminen on maksutonta ja järjestelyistä sovitaan erikseen.

Galleria Unelma tiedottaa näyttelyistä Lähellä.fi-sivustolla, HyTe ry:n Facebook-sivulla, HyTen Instagram-sivulla ja HyTen uutiskirjeessä.  Muu tiedotus on näyttelynpitäjän vastuulla.

Galleria vastaa näyttelyyn sisältyvän kirjallisen materiaalin kuten teosluetteloiden ja taiteilijaesittelyiden kopioinnista.

” On hyvä huomioida, että Galleriaan ei ole järjestetty erillistä valvontaa, eikä Galleria vakuuta teoksia. Taiteilija on vastuussa näyttelyyn liittyvistä mahdollisista tekijänoikeuksista.”

Näyttelyt valitaan pääasiassa näyttelyhakemusten perusteella. Galleria voi myös kutsua taiteilijoita pitämään näyttelyitä. Vapaaksi jääneitä näyttelyaikoja voi tiedustella ympäri vuoden.

Galleria Unelma sijaitsee Kansalaistoiminnankeskuksen 2. kerroksessa osoitteessa Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo, Tapiola ja on avoinna ma-to 9.00-16.00, pe 9.00-12.00, la-su suljettu. Galleria Unelma on suljettu heinäkuussa.

Näyttelyhaku 2023-2024

Galleria Unelma etsii uusia taidenäyttelyjä vuosille 2023-2024. Haku on avoinna ammattitaiteilijoille, alan harrastajille ja opiskelijoille sekä yhdistyksille, joissa toteutetaan taiteellista toimintaa. 
 
Teosten valinnassa painotetaan ajankohtaisuutta, monipuolisuutta ja soveltuvuutta julkiseen näyttelytilaan. Tilaan ei oteta uskonnollisia tai puoluepoliittisia näyttelyitä. Myöskään ihmisoikeuksia loukkaavia, jotakin ihmisryhmää halventavia tai muutoin hyvän tavan vastaisia teoksia ei sallita. 

Tilan luonteen vuoksi teosten tulee olla seinille ripustettavaa taidetta.

Näyttelyn pitäminen on maksutonta. 

Hakuohjeet

Lähetä vapaamuotoinen näyttelyhakemuksesi sähköpostilla osoitteeseen toimisto@hyte.fi tai postitse: HyTe ry/Galleria Unelma, c/o Miikka Pääkkö, Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo. 

Hakemukseen toivomme seuraavia tietoja: 
1) Lyhyt kuvaus näyttelystä, sen aiheista ja teemoista 
2) Käytetyt tekniikat 
3) CV tai lyhyt kuvaus taiteilijasta/taiteilijoista sekä linkki mahdollisille kotisivuille 
4) Teoskuvia 
5) Mahdollinen toive näyttelyn ajankohdasta välillä 2.10.-22.12.2023 tai 1.1.-28.6.2024, heinäkuun ajan Galleria on suljettuna. 

Näyttelyaika on lähtökohtaisesti 3-4 viikkoa, mutta poikkeuksista on mahdollista neuvotella. Näyttelyhaun tuloksista ilmoitetaan hakijoille. 

Lisätietoja saa tarvittaessa sähköpostitse: toimisto@hyte.fi

VESA
Vapaaehtoistoimintaa senioreiden avuksi!

OLKA®
Vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä ajankohtaiset sisällöt:

HyTe ry

Posti- ja käyntiosoite: 

Kauppamiehentie 6,

02100 Espoo

Palvelut:

HyTe @some

@hyvinvointiterveys

#hytery