Kansalaistoiminnankeskus – Kohtaamispaikka ja järjestöjen sydän Espoon Tapiolassa

Ajankohtaista

Kansalaistoiminnankeskuksen suunnittelija Miikka Pääkkö istuu aulapalvelun työpisteellään. Hän on juuri lopettanut puhelun Espoon liikuntapalvelujen työntekijän kanssa, kun ovi avautuu ja sisään astuu pieni ryhmä ihmisiä. He näyttävät hieman epäröiviltä, mutta hymyilevät ystävällisesti.

”Hei, voinko auttaa teitä jotenkin?” Miikka kysyy ja nousee tuoliltaan vastaanottamaan tulijoita.

”Hei, olemme paikallisesta järjestöstä ja haluaisimme tietää enemmän tästä Kansalaistoiminnankeskuksesta. Mitä täällä voi tehdä ja miten pääsisimme mukaan toimintaan, järjestämään esimerkiksi tapahtumia?” yksi ryhmän jäsenistä kysyy.

Miikka hymyilee. Hän nauttii työssään kohtaamisista ja siitä, että saa kertoa keskuksen monipuolisesta toiminnasta ja auttaa ihmisiä löytämään heille sopivia mahdollisuuksia.

”Tervetuloa! Kansalaistoiminnankeskus on fyysinen tila, jossa paikalliset asukkaat ja järjestöt voivat kohdata, hakea tietoa, tavata järjestöjä ja osallistua. Meillä on laaja valikoima toimintaa sekä asukkaille että järjestöille, joka varmasti kattaa monenlaisia kiinnostuksen kohteita,” Miikka aloittaa.

Miikka alkaa luetella eri toimintamahdollisuuksia. ”Asukkaat voivat osallistua erilaiseen avoimeen toimintaan, koulutuksiin, tapahtumiin ja vaikkapa vapaaehtoistoimintaan. Olkaa hyvä, tässä on kaikille avoimen toiminnan viikkotiedote, tutustukaa siihen. Järjestöille meillä on tarjolla tiloja, joita voitte varata omiin kokouksiinne ja tapahtumiinne sekä erilaisia omaa toimintaa resursoivia palveluja.”

Ryhmän jäsenet nyökkäilevät kiinnostuneina. ”Kuulostaa mielenkiintoiselta. Voimmeko käyttää tilojanne omiin tapahtumiimme?” yksi heistä kysyy.

”Kyllä, voitte varata maksutta tilojamme, kun järjestätte kaikille avointa, yleishyödyllistä toimintaa. Meillä on erikokoisia tiloja, jotka sopivat eri tarpeisiin. Ja jos tarvitsette apua tapahtumien järjestämisessä, tarjoamme tukea ja neuvoja. Yksi tärkeä osa toimintaamme on alueellinen asukasviestintä. Yhteismarkkinoinnin avulla voimme auttaa teitä saavuttamaan laajemman osallistujajoukon ja parantamaan tiedonkulkua alueen asukkaiden keskuudessa. ” Miikka vastaa.

Ryhmän jäsenet vaihtavat iloisia katseita. ”Tämä kuulostaa juuri siltä, mitä olemme etsineet. Miten voimme liittyä mukaan ja aloittaa toimintamme täällä?” yksi heistä kysyy.

Miikka antoi heille tarvittavat tiedot ja lisäsi. ”Halutessanne voitte vielä tutustua verkkosivuihimme, josta löydätte lisätietoja, ohjeistuksia ja yhteystiedot.”

”Kiitos paljon, Miikka. Tämä oli todella informatiivista ja inspiroivaa. Odotamme innolla yhteistyötä kanssanne” yksi ryhmän jäsenistä sanoo.

”Ei kestä, ilo auttaa, tehdään tästäkin päivästä mestariteos!” Miikka vastaa lämpimästi ja palaa työpöytänsä ääreen tyytyväisenä siitä, että oli jälleen kerran auttanut ihmisiä löytämään tiensä Kansalaistoiminnankeskukseen.

Kansalaistoiminnankeskus – monipuolinen ja turvallinen toiminta- ja tapahtumakeskus

Espoon Tapiolassa sijaitseva Kansalaistoiminnankeskus on monipuolinen ja turvallinen toiminta- ja tapahtumakeskus, joka kokoaa kansalaiset ja järjestöt saman katon alle. Kansalaistoiminnankeskus toimii aktiivisena kohtaamispaikkana, jossa järjestetään kaikille avointa ja maksutonta yleishyödyllistä toimintaa. Taidegalleria Galleria Unelma on osa kohtaamispaikkatoimintaa, jossa taiteilijat, järjestö- ja vapaaehtoistoimijat voivat järjestää maksutta taidenäyttelyjä ja nauttia taiteesta sekä taiteen tuomasta hyvinvoinnista. Digikahvila Lähellä toimii kohtaamispaikka Olkkarissamme ja tarjoaa kansalaisille maksutonta apua sekä tukea digiongelmiin, vahvistaen osallisuutta ja digitaalista tasa-arvoa.

Kansalaistoiminnankeskuksessa toimii monia sotejärjestöjä, jotka tekevät arvokasta työtä yhteisön hyväksi. Tästä muodostuukin synerginen Järjestötalo, jossa käytäväkeskustelut ovat olennainen osa päivittäistä toimintaa. Tavoitteena on tukea ja edistää hyvinvointia ja terveyttä sekä paikallista yhteisöllisyyttä luoden mahdollisuuksia osallisuuteen ja yhteistyöhön.

HyTe ry:n ylläpitämää Kansalaistoiminnankeskusta rahoittavat sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue.

Tilapalvelut – yhteiskäyttötilat monenlaiseen toimintaan

Kansalaistoiminnankeskus tarjoaa erinomaiset puitteet. Keskuksesta löytyy tiloja, jotka soveltuvat niin pienimuotoisiin kokouksiin kuin suurten tapahtumien järjestämiseen. Monipuoliset kokoustilat, toimistohuoneet ja pop-up-työpisteet palvelevat sekä järjestöjä että yksittäisiä kansalaisia. Tilat varataan käyttöön tilojen varaus- ja maksupalvelusta Tilapankki.fi. Keskuksessa on mahdollisuus säilyttää pientarvikkeita, mikä helpottaa arkea ja esimerkiksi vertaistukiryhmän järjestämistä.

Erityisesti vapaaehtoisvoimin toimivat järjestöt voivat hyödyntää keskuksen tila- ja toimistopalveluja, jotta heidän arvokas työnsä keskittyy tehokkaasti eniten apua ja tukea tarvitseviin. Kansalaistoiminnankeskus tarjoaa maksutonta tukea viestintään alueellisen asukasviestinnän avulla.

Toimistopalvelut – laaja palveluvalikoima järjestöille

Kansalaistoiminnankeskus tarjoaa monipuolisia toimistopalveluja, joihin kuuluvat keskitetty turvatulostus-, kopiointi-, ja skannauspalvelu, maapostin vastaanotto- ja lähetyspalvelu, esitteiden jakamis- sekä aulapalvelu.

Aulapalvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 9–16 ja perjantaisin klo 9–12, tarjoten palveluohjausta, neuvontaa ja tukea järjestöille sekä kansalaisille. Aulapalvelu toimii avoimena tietolähteenä ja foorumina. Tilojen ja järjestöjen toimintaa resursoivien palvelujen jatkuva tarjonta on osoitus sitoutumisestamme kohderyhmien tukemiseen.

Kansalaistoiminnankeskus yhteiskäyttötilana

Kansalaistoiminnankeskus on sitoutunut tukemaan sosiaali-, terveys ja hyvinvointialan järjestöpalveluiden saatavuutta ja edistämään hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta Espoon Tapiolassa. Keskus tarjoaa mahdollisuuden kohdata, oppia, jakaa ja kasvaa yhdessä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaan ja hyödyntämään palveluja.

Tulevaisuudessa Kansalaistoiminnankeskus pyrkii laajentamaan palvelujaan alueellisesti ja kehittämään uusia ratkaisuja tilojen ja palvelujen käytön helpottamiseksi. Erityisesti etätyöskentelyn ja digitaalisen palvelutarpeen kasvaessa keskuksen tavoitteena on tarjota joustavia ja monipuolisia tila- ja toimistopalveluratkaisuja, jotka tukevat erilaisia työskentelytapoja.

Elokuussa 2024 käynnistämme tilojen yhteiskäytön toimintaperiaatteiden kokeilun yhteistyössä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa. Tavoitteena on saada vajaakäytössä olevia tiloja hyvinvointia ja terveyttä edistävän toiminnan käyttöön sekä laajentaa Kansalaistoiminnankeskuksen synergiakonseptin osakokonaisuuksia eri tiloihin Uudenmaan alueella. Tiloja tarjotaan ilmaiseksi toimintaan, joka on kuntalaisille avointa ja edistää heidän hyvinvointiaan, terveyttä ja osallisuutta.

Kansalaistoiminnankeskus
Miikka Pääkkö
Osoite: Kauppamiehentie 6, Tapiola, 02100 Espoo
Aulapalvelu avoinna: ma-to klo 9–16, pe klo 9-12
Tiloja varattavissa: ma-su 9.00-21.00
Sähköposti: toimisto@hyte.fi
Puhelin: 050 410 2555

VESA
Vapaaehtoistoimintaa senioreiden avuksi!

OLKA®
Vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä ajankohtaiset sisällöt:

HyTe ry

Posti- ja käyntiosoite: 

Kauppamiehentie 6,

02100 Espoo

Palvelut:

HyTe @some

@hyvinvointiterveys

#hytery