Lähellä.fi-palvelu sai palautetta ja kehitysehdotuksia käyttäjäkyselystä Uudellamaalla

Lähellä.fi-palvelu sai palautetta ja kehitysehdotuksia käyttäjäkyselystä Uudellamaalla

Ajankohtaista

Uudenmaan alueen Lähellä.fi-verkoston edustaja HyTe ry toteutti Lähellä.fi-palvelun käyttäjäkyselyn huhtikuussa. Kyselyssä kerättiin palautetta palvelun käytettävyydestä ja viestinnästä. Tuloksia tullaan hyödyntämään Lähellä.fi-palvelun jatkokehityksessä. 

Kyselyyn vastanneista 83,3 % prosenttia oli rekisteröitynyt palveluun. Ne kyselyyn vastanneet, jotka eivät olleet vielä palvelussa mukana, mainitsivat suurimmaksi esteeksi ajanpuutteen. 90 % vastaajista oli sitä mieltä, että palveluun on helppo rekisteröityä. Rekisteröityminen sai kokonaisarvosanaksi 4,2 (asteikolla 1-5). Hallintanäkymä koettiin melko helpoksi ja se sai arvosanan 3,8 (asteikolla 1-5). 

Toimintailmoituksen helppous jakoi käyttäjien mielipiteitä. 70 % koki sen melko helpoksi ja 10 % erittäin vaikeaksi. Toimintailmoitus sai kokonaisarvosanaksi 3,4 (asteikolla 1-5). Palvelun hakukone sai arvosanaksi 3,1 (asteikolla 1-5). 

Valtakunnalliset ja paikalliset infot käyttöönottoa vauhdittamassa

Palvelun käyttöön oli haettu apua ja vinkkejä valtakunnallisista ja paikallisista infoista (77,8 % vastaajista). Myös kirjalliset käyttöohjeet (44,4 %) ja videot (33,3 %) oli todettu hyödyllisiksi. Osa turvautui myös kollegan neuvoihin (22,2 %). 

Viestintää palvelusta oli nähty erityisesti uutiskirjeissä (100 %), järjestöinfoissa (63,3 %) sekä sosiaalisessa mediassa (36,4 %). Mainintoja saivat myös Google, nettisivut ja tapahtumat. 

”Kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille! Saimme erittäin arvokasta tietoa jatkokehittämisen tueksi. Kehitämme palvelua järjestöjen käyttöön. Haluamme rakentaa heille mahdollisimman helppokäyttöisen palvelun, jonka avulla järjestö saa lisää näkyvyyttä ja osallistujia toimintaansa”, sanoo kehityspäällikkö Jussi Sorsimo HyTe ry:stä. 

Kyselyn yhteydessä järjestettiin elokuvalippujen arvonta. Liput on arvottu ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Lämpimät onnittelut! 

Jussi Sorsimo

Jussi Sorsimo

Kehityspäällikkö

+358 (0)400 561 040
jussi.sorsimo@hyte.fi

VESA
Vapaaehtoistoimintaa senioreiden avuksi!

OLKA®
Vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä ajankohtaiset sisällöt:

HyTe ry

Posti- ja käyntiosoite: 

Kauppamiehentie 6,

02100 Espoo

Palvelut:

HyTe @some

@hyvinvointiterveys

#hytery