Tapiolan palvelukeskuksen uusia vapaaehtoisia

Tapiolan palvelukeskuksen vapaaehtoisten tarinaa

Ajankohtaista

”Tänne on helppo tulla, kun vastaanotto on niin lämmin”, ”Ohjelmaa on laidasta laitaan, ja joka päivälle löytyy tekemistä”, ”Saa lukea päivän lehdet ja samalla tavata ikätovereita”, ”Pääsee liikkumaan ja syömään porukassa, ei tartte olla yksin”. Tapiolan palvelukeskuksen kävijät keksivät kysyttäessä monta syytä, miksi he tulevat palvelukeskukseen – osa jopa päivittäin. Palvelukeskus oli kiinni heinäkuun, ja kesätauko oli monelle raskas: ”Ihanaa, että olette taas auki, pääsee ihmisten ilmoille!” on kuulunut monesta suusta elokuun ensimmäisinä päivinä.

Syksyn odotusta

Kaikki odottavat innolla tulevaa syksyä, sillä Tapiolan palvelukeskuksen kaikille avointa ja maksutonta toimintaa on lisätty entisestään. ”Kuten kaikissa palvelukeskuksissa, myös Tapiolassa olemme työkaverini Maritan kanssa panostaneet siihen, että meillä olisi mahdollisimman paljon yhteisöllistä toimintaa, johon on helppo osallistua ja tulla mukaan”, kertoo Tapiolan toiminnanohjaaja ja vapaaehtoisten yhdyshenkilö Milla Koski. ”Meillä on joka päivä maksuttomia ryhmiä ja tapahtumia, joihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon ja jotka eivät vaadi minkään yhdistyksen jäsenyyttä. Tämä on monelle kävijälle tärkeää.”

Myös vapaaehtoiset odottavat syksyä. Tapiolan palvelukeskuksessa toimii viikoittain parisen kymmentä vapaaehtoista, joille tärkeää on erityisesti talon hyvä henki ja ilmapiiri. ”Kyllä se on yhdessä tekeminen ja uusien ihmisten tapaaminen, joka innostaa tulemaan”, toteaa keskusteluryhmä Olkkarin vapaaehtoinen Kerttu. Nyt syksyllä uutena vapaaehtoisena aloittava Arto komppaa: ”Vertaisryhmässä asioiden jakaminen on tärkeää.”

Vapaaehtoiset kiittelevät myös sitä, että heistä pidetään ”huolta”, yksin ei tarvitse tehdä. Maalausryhmän vapaaehtoinen Raila tunnustaa: ”Olen saanut maalaamisesta itse niin paljon, että toivon muidenkin saavan. Ja on mukana vähän itsekäskin motiivi: sitä haluaa olla tarpeellinen.” Ja niin saa ollakin, Milla korostaa: ”Vapaaehtoistoiminnasta kuuluu ehdottomasti saada iloa ja voimia omaan arkeen.”

Uusia vapaaehtoisia

Tällä hetkellä Tapiolaan etsitään uusia vapaaehtoisia mm. mukaan tiistaisille kimppakävelyille ja pyörittämään vieraskielisten keskusteluryhmää muutaman kerran kuukaudessa. ”Meillä voi toimia vapaaehtoisena joustavasti omien aikataulujen mukaan ja jokainen vapaaehtoisen käynti, vaikka satunnaisempikin, on iso juttu. Vapaaehtoisilta itseltään tulee yleensä parhaat ideat uuden toiminnan suhteen, joten kaikkea saa ehdottaa oman osaamisen ja innostuksen mukaan: olemme avoimia villeillekin ideoille!” Milla vinkkaa nauraen.

Kuvateksti: Tapiolan palvelukeskuksen vapaaehtoiset Kerttu (vas.), Arto, Raila ja Pirjo toivottavat uudet vapaaehtoiset lämpimästi tervetulleiksi porukkaan.

Kiinnostuitko vapaaehtoistoiminnasta Tapiolassa?

Ole yhteydessä: Milla Koski, milla.koski@luvn.fi, 040 636 6056.

Tapiolan palvelukeskuksen viikko-ohjelmaan voi tutustua täällä:

Tilaa uutiskirjeemme

VESA
Vapaaehtoistoimintaa senioreiden avuksi!

OLKA®
Vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä ajankohtaiset sisällöt: