Työnäytteenä tehokkaampi tiedonhaku Lähellä.fi-palvelusta

Työnäytteenä tehokkaampi tiedonhaku Lähellä.fi-palvelusta 

Ajankohtaista

Espoon Omnian web-ohjelmoinnin työvoimakoulutukseen osallistuvat Suvi Salo ja Maria Efimova hioivat ja kartuttivat koodausosaamistaan HyTe ry:ssä opintoihinsa kuuluvalla kahden kuukauden mittaisella työssäoppimisjaksolla. 

Loppusyksyn työskentelyjakson tuloksena syntyi yhteystietojen hakupalvelu, jonka avulla Lähellä.fi-palveluun tallennettujen yhteystietojen hakeminen sivuston rajapinnasta käy kätevästi ja mutkattomasti. 

Suvi on alanvaihtaja ja aikaisemmalta koulutukseltaan kemisti, Maria puolestaan ohjelmistokehityksen filosofian maisteri, joka on erikoistumassa web-ohjelmointiin ja päivittämässä osaamistaan. 

”Omalla kohdallani tämä kehitysprojekti merkitsi tavallaan syvään päätyyn hyppäämistä, minkä ansiosta oppimiskäyrä oli alusta loppuun jyrkkä ja oikeastaan kaikki mitä teimme, oli haasteellista mutta kiinnostavaa ja palkitsevaa”, Suvi sanoo. 

Marialle kokeneempana koodauksen osaajana uuden web-pohjaisen hakusovelluksen rakentaminen antoi tilaisuuden ottaa myös liiderin roolia teknisten ja toiminnallisten ratkaisujen kartoittamisessa ja kokeilussa. 

”Opetti paljon, kun sai tehdä itsenäisesti päätöksiä, joilla on suuri merkitys ratkaisun toimivuuden kannalta. Kehitystyössä hienointa on saada aikaiseksi se ’taikuus’, jonka avulla kaikki toimii käyttäjän kannalta niin kuin pitääkin. Tällainen back-end-työ on yleensä näkymätöntä, mutta varmistaa, että tekniikka taustalla pyörii luotettavasti”, Maria kuvailee. 

Hakusuodatin tuo järjestöjen sähköpostiosoitteita helposti ja nopeasti esimerkiksi julkisen sektorin palveluohjausta tekevien Lähellä.fi-palvelun käyttäjien hyödynnettäväksi. Hakua voi rajata alueellisesti ja kuntakohtaisesti sekä tarjotun toiminnan luonteen, kohderyhmän ja järjestämiskielen mukaan. 

HyTe on osallistava ja kannustava työyhteisö 

”HyTe:ssä olemme viihtyneet todella hyvin. Ilmapiiri on rento, ihmiset mukavia ja avuliaita, ja meidät otettiin myös hienosti mukaan kaikkiin työpaikan yhteisiin tilaisuuksiin”, Suvi ja Maria kertovat. 

Maria ja Suvi jatkavat alkaneena vuonna web-ohjelmoinnin opiskeluaan Omniassa kevään korville ja suuntaavat sitten kohti avoimia työmarkkinoita. HyTe kiittää heitä yhdessä ja erikseen hyvästä ja hyödyllisestä työstä ja toivottaa onnea tuleviin haasteisiin! 

Tilaa uutiskirjeemme

VESA
Vapaaehtoistoimintaa senioreiden avuksi!

OLKA®
Vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä ajankohtaiset sisällöt: