Digitaalisaatio on mahdollisuus järjesöille

Lähellä.fi ja Palvelutietovaranto tarjoavat järjestöille monipuoliset mahdollisuudet näkyvyyteen 

Ajankohtaista

Uutisoimme alkuvuonna Lähellä.fi-palvelun ja Suomi.fi-Palvelutietovarannon välillä alkaneesta yhteistyöstä, jonka myötä Lähellä.fi:hin vietyjä järjestötietoja tullaan siirtämään suoraan Palvelutietovarantoon. Kevään kuluessa olemme tavanneet Palvelutietovarannon tiimiä viikoittain, suunnitelleet tulevan järjestelmäintegraation teknistä toteutusta ja hahmotelleet, mitä tietoja Palvelutietovarantoon siirtyy ja millä tavalla. Samalla olemme kirkastaneet, mitä hyötyjä kumpikin palvelu järjestöille tuo. 

Lähellä.fi:n ja Palvelutietovarannon välinen integraatio valmistuu syksyllä 2023. Kun integraatio on toiminnassa, Lähellä.fi:stä siirtyy Palvelutietovarantoon organisaation perustiedot sekä Tukea ja apua– ja Harrastukset ja vapaa-aika -kategorioiden toimintailmoitukset, joilla on ilmoitettu pitkäkestoisia palveluita. Integraatio on yksisuuntainen, joten Palvelutietovarannon tiedot eivät siirry Lähellä.fi-palveluun. 

Järjestö voi itse valita, kuvaako palvelunsa Suomi.fi-Palvelutietovarantoon vai Lähellä.fi:hin. Tarvittaessa järjestö voi kuvata tietoja molempiin palveluihin, esimerkiksi palvelutietoja Palvelutietovarantoon ja tapahtumatietoja Lähellä.fi:hin.  

Katso lisätietoa Lähellä.fi-palvelun ja Palvelutietovarannon eroista

Järjestöjen toimintailmoitukset saavuttavat kattavasti uusia ihmisiä 

Aina välillä järjestöt kysyvät meiltä, miksi toiminnasta kannattaa ilmoittaa Lähellä.fi-palveluun tai Palvelutietovarantoon. Onhan järjestöllä jo omat nettisivut ja somekanavat.  

Jos järjestöllä on riittävästi toiminnassaan vapaaehtoisia tai osallistujia, ei ilmoittamista muihin palveluihin varmasti tarvitakaan, mutta jos järjestöllä on tarve tavoittaa uusia ihmisiä ja saada lisää osallistujia, kannattaa hyödyntää erityisesti muihin palveluihin rajapintoina toimivat kanavat. Niiden avulla tieto järjestön toiminnasta leviää vähemmällä vaivalla useampaan paikkaan. 

Lähellä.fi on toimiala- ja toimintatyyppiriippumaton alusta, josta tiedot saadaan vietyä moneen paikkaan. Lähellä.fi tarjoaa rajapintoja ja leijukkeita, joiden avulla tiedot voidaan viedä esimerkiksi eri organisaatioiden nettisivuille, Eventz-palveluun ja KnowYourHoods-palveluun. Pyrimme saamaan Lähellä.fi-palveluun syötetyt tiedot siirtymään myös esimerkiksi eri tapahtumakalentereihin. Palvelutietovarannon integraation myötä tiedot viedään yhä kattavammin myös muualle: Palvelutietovarantoa hyödyntää tällä hetkellä yli 120 toimijaa, muun muassa Suomi.fi, useita kuntia, 16 hyvinvointialuetta, omaperhe.fi, hoidonperusteet.fi, zekki.fi ja terveyskirjasto.fi

Jussi Sorsimo

Jussi Sorsimo

Kehityspäällikkö

+358 (0)400 561 040
jussi.sorsimo@hyte.fi

Tilaa uutiskirjeemme

VESA
Vapaaehtoistoimintaa senioreiden avuksi!

OLKA®
Vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä ajankohtaiset sisällöt: